Aktualno
StoryEditor

Kožić dao ostavku na dužnost potpredsjdnika HSS-a: Osjećam se prevareno!

11. Ožujak 2018.

Stjepan Kožić je u subotu podnio ostavku na funkciju potpredsjednika HSS-a i nije se ponovno kandidirao za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije zbog, kako je obrazložio svoju odluku, sve veće centralizacije stranke, isključenosti iz odlučivanja o stranci i neodgovornog financijskog poslovanja stranke.

Na izbornoj skupštini Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije, održanoj u subotu, 10. ožujka u Samoboru, Kožić je obraćajući se predsjedniku stranke Kreši Beljaku i delegatima rekao da je cijeli HSS-ov sustav i sve odluke sada podređene jednom čovjeku i do on u tome više ne želi sudjelovati, objavljeno je na internetskoj stranici Stjepana Kožića.

>>>Rebalans proračuna: Kožić predlaže povećanje potpora poduzetništvu za 123 posto

- Više sam puta tražio objašnjenja od gospodina Beljaka za njegove odluke, ali nikad nisam dobio jasne odgovore, rekao je Kožić.

Rekao je da je 2016. podržao predsjedničku kandidaturu Kreše Beljaka i time što je prihvatio mjesto potpredsjednika, vjerujući da će stranci vratiti utjecaj koji je imala u vrijeme Stjepana Radića, Vlatka Mačeka te Jože Pankretića, da će je demokratizirati, osigurati svakom članu glas prilikom izbora na sve stranačke funkcije i da politiku stanke krojiti u suradnji sa svim članovima.

- Nažalost, moram vam priznati da sam pogriješio i da se osjećam prevareno! Od svih njegovih obećanja danih na izbornoj skupštini 2016. godine doživjeli smo samo suprotno, rekao je Kožić i ustvrdio da se danas ne zna za što se HSS zalaže, da su statutarne promjene dovele do centralizacije stranke i njezina osipanja. Kazao je da se stranka od 40.000 članova svela na 8000.

>>>Javno priznanje poduzetnicima: Zagrebačka županija proglašena ‘Stvarateljem za stoljeća’

Organizacijama su oduzeta financijska sredstva, financijska situacija je katastrofalna jer je stranka zbog neodgovornog poslovanja završila prošlu godinuu manjku od milijun kuna, a središnjica istovremeno povećava rashode za zaposlene za čak 75 posto u odnosu na 2016. godinu, rekao je Kožić.

- Osjećam da u takvoj situaciji ne mogu više obnašati dužnost predsjednika ŽO HSS, kao ni dužnost potpredsjednika stranke. Ukoliko me se ne izbaci zbog moje iskrenosti, ostajem član HSS-a za kojeg živim i radim već 22 godine, a na sve svoju dužnost potpredsjednika HSS-a dajem ostavku, rekao je Kožić.

Poručio je da će se u potpunosti posvetiti dužnostima župana i nastaviti voditi Zagrebačku županiju, na čijem je čelu je u petom mandatu, istaknuvši da je to razdoblje za Županiju bilo uspješno.

29. travanj 2024 04:25