Aktualno
StoryEditor

Kriptorudarenje - valute koje čuvaju vašu privatnost

29. Rujan 2018.

Iako je među onima koje su najprepoznatljivije i vjerojatno najviše spominjane kriptovalute, Bitcoin je po pitanju privatnosti prava noćna mora. PC Chip navodi koje kriptovalute najviše štite privatne podatke svojih korisnika.

Monero je prema tom popisu zasjeo na prvo mjesto. U opticaju je više od četiri godine, a toliko pazi na sigurnost korisnika da čak niti podaci kao što su adrese ili svota koja je navedena u transakciji ne može biti viđena od strane bilo koje treće strane u postupku. Monero je vrlo isplativ i po pitanju procesora i grafičkih kartica, a kao mana izdvaja se visoka naknada za prebacivanje novca ili transakcije.

>>> Zašto profesionalni investitori ne ulažu u kriptovalute?

Mlađi braco Monera, kako ga nazivaju, također poštuje privatnost rudara. On je Aeon i ima mogućnost prijenosa transakcija koje se ne mogu pratiti. No, svoje transakcije možete učinite vidljivima i time smanjiti troškove prijenosa. Prednost mu je i što ga je lako rudariti jer je ‘lagan‘ za procesore i za grafičke kartice.

Iako se ne mogu mjeriti s Monerom i Aeonom, među ostalim kandidatima na ovoj listi našli su se Dash, Verge i ZCash.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

 

28. travanj 2024 17:57