Aktualno
StoryEditor

Mesić: Povjerenstvo neće rasvijetliti istinu o Agrokoru

03. Studeni 2017.

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u petak kako ne vjeruje da će saborsko istražno povjerenstvo (tag) rasvijetliti istinu o Agrokoru, a drži i kako njegov iskaz neće pomoći utvrđivanju istine o ekspanziji tog koncerna.

Na novinarsko pitanje, nakon svjedočenja pred saborskim istražnim povjerenstvom, vjeruje li da će ono rasvijetliti istinu o Agrokoru Mesić je kratko uzvratio: "Neće".

Najodgovornijima za aferu Agrokor Mesić drži "one koji su donosili odluke". "Ali, ja mislim da uvijek resorni ministar mora imati najveću odgovornost", poručio je.

O imenima nije htio govoriti samo je rekao kako se radilo "o više ministara" te da on "samo govori o funkcijama".

Za izvješće o kreditnim malverzacijama Agrokora i Zagrebačke banke koje je još 1994. financijska policija uputila tadašnjem potpredsjedniku vlade HDZ-ovu Vladimiru Šeksu, a koje je danas novinarima predstavio Mostov zastupnik Nikola Grmoja, Mesić tvrdi da nije znao, a novinarima je odgovorio protupitanjem:

"Zašto ne pitate Šeksa? Mislim da je morao znati."

Na pitanje misli li da će njegov iskaz pomoći utvrđivanju istine o ekspanziji Agrokora, odgovorio je da misli kako neće puno.

Upitan opstruira li HDZ rad povjerenstva rekao je kako on ne bi optuživao stranku. "Radi se jednostavno o ljudima koji su se zatekli na određenim funkcijama i oni rade prema svojoj savjesti. Da li je imaju više ili manje, ali nema ni jednog čovjeka koji nema makar malo savjesti", ustvrdio je Mesić.

04. veljača 2023 23:35