Aktualno
StoryEditor

Ministarstva protiv sudskih vještaka

22. Srpanj 2018.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković pokušava poništiti imenovanje sudskog vještaka Zrinka Ručevića, koji je vještačio na sudovima pune 22 godine. Bošnjaković tvrdi da Ručević nije kvalificiran kao vještak za knjigovodstvo, računovodstvo i financije. Ručević je diplomirao na PMF-u, a 2012. je završio poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu upravo iz spornih dsiciplina.

>>>Bošnjaković: Negativna percepcija građana prema pravosuđu više je dojam nego realnost

No Ručević je vještačio u slučajevima koji su svrbjeli i još svrbe stranku na vlasti, u slučajevima Nadana Vidoševića i Zdravka Mamića, a – koje li slučajnosti – i u slučaju Sanadera i Fimi medije, u kojem je optužena i stranka ministra Bošnjakovića. Pa se HDZ-ov odvjetnik pozivao i na odluku HDZ-ova ministra, koja nije pravomoćna jer je Ručević pokrenuo upravni spor.

>>>Pravda za sve: U poreznim ispostavama imaju različite formulare za istu stvar

Vlast je u posljednje vrijeme jako alergična na sudske vještake. Lider je nedavno pisao o slučaju šibenskog vještaka Nine Vrcića kojeg je Ministarstvo graditeljstva kaznilo s 15.000 kuna jer se nije koristio bazom nekretnina u jednom postupku. Kad je vještak podnio tužbu Upravnom sudu, Ministarstvo je kaznu stavilo izvan snage. Zaista, ti vještaci baš nerviraju HDZ-ove ministre...

03. svibanj 2024 10:10