Aktualno
StoryEditor

Na izmaku je ‘jedna od najuspješnijih godina Wiener osiguranja‘

21. Prosinac 2016.

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group od početka godine do kraja studenoga ostvarilo je rast premije od 11,4 posto, odnosno povećanje u apsolutnom iznosu od 55,7 milijuna kuna u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, objavio je u utorak taj osiguravatelj.

Ocjenjujući te rezultate vrlo uspješnima, u Wiener osiguranju naglašavaju da su oni postignuti u vrijeme kad je ukupno hrvatsko tržište osiguranja stagniralo.

>>>Osiguranja služe kao poduzetnički alat

"Rast premije ostvaren je u gotovo svim vrstama osiguranja, što je rezultiralo 4. pozicijom na tržištu osiguranja u Hrvatskoj sa 6,8 posto tržišnog udjela", kaže u priopćenju članica uprave Wiener osiguranja Vienna Insurance Groupa Tamara Rendić.

Dobit prije poreza od 27,3 milijuna kuna

U segmentu neživotnih osiguranja ostvaren je rast od 7,9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, odnosno rast premije od 20,2 milijuna kuna. U životnim osiguranjima Wiener osiguranje ostvarilo je rast od 15,1 posto, odnosno 35,5 milijuna kuna više premije.

>>>Sberbank nudi osiguranje igračima Pokemona Go

Za razdoblje prvih devet mjeseci 2016., Wiener osiguranje ostvarilo je dobit prije poreza od 27,3 milijuna kuna, što je za 2,3 milijuna kuna iznad rezultata ostvarenog u istom razdoblju 2015. godine. Razlog većoj dobiti je veća neto zarađena premija i niži operativni troškovi, ocjenjuje Tamara Rendić.

Član uprave Božo Šaravanja dodaje da Wiener u neživotnim vrstama osiguranja najviše raste u profitabilnim skupinama osiguranja, i to u osiguranjima imovine za 11,2 posto, osiguranjima od odgovornosti 19,2 posto te pomorskim osiguranjima 31,3 posto.

"Svakako je ovo jedna od najuspješnijih godina Wiener osiguranja", kaže Šaravanja.

22. svibanj 2024 14:50