Aktualno
StoryEditor

Na Maratonu karijera CROZ-ova radionica i predavanje Tomislava Grubišića

06. Travanj 2018.

Stotinjak će se studenta na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva idućeg utorka, 10. travnja okupiti na predavanju koje će održati Tomislav Grubišić, suosnivač Degordiana, regionalne digitalne agencije, i Mediatoolkita. Istom će prethoditi radionica pod vodstvom CROZ-a, tvrtke usmjerene uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima.

Riječ je o prvom susretu projekta Maraton karijera u sklopu kojeg Studentski informativni kutak, prepoznatljiv kao udruga pod čijim okriljem djeluje središnji studentski portal Studentski.hr, dovodi hrvatske upsješnike natrag na fakultete na kojima je njihov maraton započeo. Kroz travanj i svibanj renomirana imena iz poslovnog svijeta protrčat će i drugim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu – Fakultetom političkih znanosti, Filozofskim fakultetom, i Prirodoslovno-matematičkim fakultetom, a svečani će se finish održati na Ekonomskom fakultetu kada će uz predavanje održati i panel-rasprava Kako do cilja u poslovnoj utrci na hrvatskom tržištu rada te kratki poslovni networking.

>>>DOK-ING i FER razvijaju jedinstveni sustav daljinskog upravljanja vozilima u ekstremnim uvjetima

Put od faksa do karijere pa natrag prvi, dakle, prelazi nekadašnji FER-ovac koji danas ostvaruje karijeru iz snova upravo u svojoj struci – Tomislav Grubišić.

Kao jedan od najboljih poslodavaca u zemlji i pravi maratonac, okuplja ponajbolje developere tržišta rada i ulaže u daljnje znanje i trud svojih kolega i kolegica. Naravno, svoj današnji status i radne sposobnosti može zahvaliti svome studiju, ali i brojnim drugim faktorima s kojima se trenutni studenti na elektrotehnici i računarstvu tek trebaju upoznati.

Ovom će prilikom ispričati kako je tijekom studiranja na FER-u s Danielom Ackermannom krenuo u poduzetničke vode i stvorio tvrtke koje danas uspješno zadržavaju više od 150 digitalnih stručnjaka. Kao jedno od najvećih postignuća ističe osvajanje 5 nagrada za Najboljeg Poslodavca.

>>>Konferencija Generation Management: Dodijeljene nagrade ‘Najbolji poslodavac’

Otkrit će koji su to bili ključni trenuci i odluke koje su njih kao vlasnike poticale ili sputavale na privatnom i poslovnom putu te što je najviše doprinijelo njihovom uspjehu. Opisat će i kako je tijekom godina zajedno sa zaposlenicima gradio kulturu zbog koje dizajneri, developeri i ostali specijalisti žele ostati te kako planira izgraditi najbolje mjesto za rad u Europi do 2020. godine.

Timebox radionica

Budući da je kvalitetna organizacija vremena itekako važan segment uspješnog poslovanja, kroz zanimljivu aktivnost koja prethodi predavanju tvrtka CROZ omogućava sudionicima radionicu kojoj je u fokusu takozvani Timebox, usko vezan uz agilnu metodologiju organizacije vremena. Što nam donosi ograničavanje našeg najvrijednijeg resursa, njen će voditelj Darko Špoljarić objasniti kroz dinamičan sadržaj koji zahtijeva promišljanje i demonstrira efekta tog timeboxa.

>>>Tvrtka Comping dodjelila nove stipendije najboljim studentima STEM područja

Svim se studentima željnima uvida u praktična iskustva te savjete iz prve ruke savjetuje da posjete event na FER-u te se prijave klikom na poveznicu i uhvate svoje mjesto na vrijeme jer je broj mjesta u dvorani ograničen.

17. travanj 2024 01:39