Aktualno
StoryEditor

Na stručnoj edukaciji u Zagrebu saznajte sve o eRačunu

22. Svibanj 2018.

Bez nekih ‘zdravih navika‘ suvremeno poslovanje više jednostavno ne može, među njima je obavezan i eRačun. Slanje računa poštom u digitaliziranom društvu moglo bi se usporediti putovanjem kočijom do odredišta umjesto avionom. Gotovo je šarmantno dobiti pismo u današnje vrijeme pa čak i ako su u pitanju računi, ali neizvjesnost, čekanje, nimalo ekološka uporaba papira, nepotrebni troškovi na papir, kuverte, boju za pisače i poštanske markice trebali bi postati samo prizor od kojeg nas hvata nostalgija. Tako kažu i propisi.

Mediji već bruje kako će Zakon o obaveznom eRačunu učiniti 2018. godinom digitalizacije. Riječ je o naizgled maloj promjeni u poslovanju, međutim, o promjeni koja ima snažan učinak. U domaćem javnom sektoru, prema procjenama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva obrta, uvođenjem eRačuna uštedjet će se više od 850 milijuna eura na godinu.

Kako će eRačun utjecati na gospodarstvo i B2B sektor, što predviđa zakonodavni okvir i kako se prebaciti na ‘svijetlu stranu‘, saznajte na iznimno korisnoj edukaciji Obavezan eRačun u 2018. Lidera i servisa Moj-eRačun, koja će se održati u petak, 25. svibnja u zagrebačkom hotelu Westin, dvorana Maksimir.

https://youtu.be/-3O_r5lckHU

Naučite sve što trebate znati o eRačunu uz stručnjake kojima u tom području nema premca. Prijavite se na vrijeme! Broj mjesta je ograničen.

Baš sve što vas je ikada zanimalo o eRačunu u rukavu ima Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun, koji će s polaznicima edukacije podijeliti sve bitne informacije o eRačunu, normama koje nalaže EU, trendovima i obvezama tijekom 2018.

Maja Jurišić-Prlić s Instituta za ePoslovanje pobrinut će se da izbriše sve nejasnoće oko zakonske regulative eRačuna u Hrvatskoj, ali i da se izvježbate u zaprimanju, slanju i obradi eRačuna te njihovom spremanju u eArhiv. Dakako, pozabavit će se i pitanjem obveza javnog sektora po pitanju eRačuna te obveze realnog sektora u poslovnim odnosima s obveznicima javne nabave. Jurišić-Prlić objasnit će i kako razmjenjivati elektroničke dokumente, koji su benefiti ePoslovanja te kako spriječiti manipulaciju knjigovodstvenim ispravama.

Kroz primjere i izazove iz prakse provest će vas Josip Kovačec, voditelj prodaje Moj-eRačun, koji će pojasniti zašto tvrtke sporo provode digitalizaciju.

Alen David Jeđud, voditelj sektora informatike i tehničke podrške u Elektronički računi, objasnit će upotrebu i primjenu drugih elektroničkih dokumenata u poslovanju.

Vidimo se u Zagrebu!

Detaljan program edukacije

Prijava

27. studeni 2022 16:50