Aktualno
StoryEditor

Najuspješnija godina u povijesti BMW-a, dobit uzletjela 26 posto u 2017.

09. Ožujak 2018.

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW objavio je da mu je neto dobit u 2017. uzletjela 26 posto, na rekordnih 8,7 milijardi eura, potaknuta snažnom potražnjom za elektrificiranim vozilima i poreznom reformom u SAD-u.

Iz grupe sa sjedištem u Muenchenu izvijestili su u četvrtak da su prošle godine isporučili 103.080 elektrificiranih modela automobila, čak 65,6 posto više nego u prethodnoj godini. Do kraja iduće godine namjeravaju ih isporučiti pola milijuna.

>>> VIDEO: Upoznajte BMW X2

Prošle je godine grupa u čijem su vlasništvu i brendovi Mini i Rolls-Royce isporučila 2,46 milijuna vozila, 4,1 posto više nego u godini ranije.

"Iza nas je najuspješnija godina u povijesti naše kompanije - osmu godinu zaredom ostvarili smo rekordne razine prihoda i dobiti", naglasio je predsjednik uprave BMW-a Harald Krueger.

Prema zacrtanim bi ciljevima i 2019. trebala biti rekordna a u ovoj godini planiraju dodatno povećati broj isporučenih automobila.

>>> Vlasnici BMW-a uskoro će umjesto ključa koristiti smartphone

"Ove godine ciljamo na novi rekord u stavci prodaje, uz blago povećanje broja isporučenih automobila u odnosu na prethodnu godinu", napominje Krueger.

U BMW-u nisu spominjali bojazni od trgovinskog rata nakon prijetnje američkog predsjednika Donalda Trumpa uvođenjem carina na uvoz čelika i aluminija.

Upozorili su ipak da očekuju da će "političko i ekonomsko okruženje i dalje biti obilježeno snažnim oscilacijama".

23. srpanj 2024 22:56