Aktualno
StoryEditor

Naomi Campbell: Pokrenite Vogue Africa 

03. Travanj 2018.

Supermodel Naomi Campbell smatra da bi poznati modni časopis Vogue konačno trebao dobiti i svoje afričko izdanje jer bi se na taj način odalo priznanje doprinosu crnog kontinenta globalnoj modnoj industriji, u zadnje vrijeme na udaru kritika zbog izostanka raznolikosti.

Campbell je tijekom posjeta glavnome trgovačkom gradu Nigerije, Lagosu, gdje je sudjelovala u modnoj reviji u sklopu tjedna mode pod nazivom ‘Arise Fashion Week‘ kazala kako postoji potreba za boljim predstavljanjem crnog kontinenta u modnome svijetu.

>>>Spolno nasilje nad modelima: Anna Wintour suspendirala fotografe

"Mislim da bi konačno trebalo pokrenuti Vogue Africa", rekla je u intervjuu za Reuters. "Imamo Vogue Arabia, što smatram napretkom u modnoj industriji", rekla je slavna manekenka, aludirajući na časopis namijenjen čitateljicama i čitateljima Bliskog istoka čiji je prvi broj izašao prošle godine.

"Afrika dosad nikad nije dobila takvu priliku... priliku da se tkanine, materijali i karakterističan dizajn Afrike prihvate na globalnoj razini, a mislim da je to pogrešno", rekla je Campbell, rođena Britanka, svjesna svojih korijena.

[caption id="attachment_332363" align="aligncenter" width="750"] Rihanna za Vogue Arabia/Eric Smith, flickr[/caption]

Nitko iz tvrtke Conde Nast International, koja izdaje časopis Vogue, nije bio dostupan za komentar.

Globalna modna industrija u posljednjih je nekoliko godina na udaru kritika jer većinu modela na pistama i u časopisima, kao i modnih dizajnera čine bijelci, koji upravljaju i velikim modnih kućama.

>>>VIDEO: Smrknuto lice urednice Voguea konačno se ozarilo

"Ljudi moraju shvatiti da boja kože ne utječe na to hoće li netko biti uspješan u svojem poslu", kazala je Campbell.

Kao pozitivan primjer da se nešto u tom području mijenja navela je imenovanje prvoga crnog glavnog urednika britanskog Voguea, Edwarda Enninfula porijeklom iz Gane u travnju prošle godine.

21. srpanj 2024 08:27