Aktualno
StoryEditor

Navijači se od jutra roje na Trgu, svi su spremni veličanstveno dočekati Vatrene

16. Srpanj 2018.

Brojni građani, u bijelo-crvenim majicama, sa hrvatskim trobojnicama, ‘slijevali‘ su se u ponedjeljak oko podneva u središte Zagreba, na Trg bana Jelačića,  kako bi dočekali srebrne hrvatske reprezentativce koji bi tamo trebali stići navijačkim autobusom u poslijepodnevnim satima.

>>> Hrvatska s nestrpljenjem iščekuje povratak Vatrenih

Hrvatska mladost, ali i oni stariji, u navijačkim dresovima ispunili su gradske ulice, napunili gradske autobuse i tramvaje, koji u ponedjeljak voze besplatno. Svima njima cilj je Trg bana Jelačića na kojem su od jutra najvjerniji navijači i koji je oko podneva već bio pun. Procjene su da će na Trgu u ponedjeljak biti oko sto tisuća navijača. Uz Zagrepčane, hrvatsku nogometnu reprezentaciju, dočekuju i navijači iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva koji su u Zagreb došli gledati nedjeljeno finale između Hrvatske i Francuske iz kojeg je Francuska, ipak, izašla kao pobjednica, iako je Hrvatska igrala, možda, i svoju najbolju utakmicu u Rusiji.

Unatoč porazu  u finalu, Hrvati su jednoglasni: Vatreni su naši prvaci!

>>> Zagrebački trg pršti od kockastog ludila i stranaca 

Svečani doček hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga "Budi ponosan", a  redatelj svečanosti je Krešo Dolenčić.

Vatreni bi u Zagreb trebali sletjeti oko 14 sati, nakon čega će se otvorenim autobusom uputiti u središte Zagreba. Otvoreni autobuskretat će se trasom: Ulica Rudolfa Fizira –  Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske  – Frankopanska ulica  – Ilica  – Trg bana Josipa Jelačića.

21. veljača 2024 23:15