Aktualno
StoryEditor

Netflix najavio nove avanture ‘klinaca‘ iz serije Stranger Things

02. Prosinac 2017.

Platforma za online video emitiranje Netflix najavila je u petak treću sezonu uspješne tv serije "Stranger Things" čija je druga sezona objavljena online u listopadu.

"Trebamo li snimiti novu sezonu ‘Stranger Things‘", prvo je pitao u tvitu službeni račun Netflixa nudeći korisnicima mogućnost odgovora.

>>> HBO traži hrvatske scenarije za snimanje lokalnih serija

Polovicom popodneva "da" je pobijedio s oko 58 posto na 34.500 korisnika. I prije kraja ankete, otvorene na 24 sata, Netflix je odgovorio: "Bit će treće sezone, službeno je potvrđeno".

Po institutu Nielsen koji odnedavno objavljuje stope gledanosti programa Netflix, oko 15,8 milijuna pretplatnika usluge na zahtjev pogledalo je prvu epizodu druge sezone u prva tri dana nakon objavljivanja online 27. listopada.

>>> Stranger Things: Netflixova serija marketinški je fenomen ovoga ljeta

Tu brojku kao ni druge koje su objavili neslužbeni izvori, nije potvrdio Netflix.

To odgovara odazivu na najpopularnije serije u SAD-u poput "Živih mrtvaca" koja je u prosjeku okupila u zadnjoj sezoni 16,4 milijuna tv gledatelja uživo.

Uspjeh je dakle zajamčio nove avanture skupine predadolescenata imaginarnog grada Hawkinsa u Indiani.

Smještena na početak osamdesetih godina, serija "Stranger Things" govori o kontaktima tog mjesta s paralelnim svemirom nazvanim "Upside Down" odakle dolaze čudovišna i moćna stvorenja.

01. ožujak 2024 16:25