Aktualno
StoryEditor

Ninčević Lesandrić: Imamo fond za nepogode, neka se uz potrese, poplave i požare dodaju uhljebi

08. Veljača 2018.

Zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić ocijenila je u četvrtak u Saboru "apsurdnim" zahtjev županija da se osnuje državni fond za plaćanje penala zbog nenamjernih propusta u pripremi i provedbi EU projekata.

Predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću su sa sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija župani ovaj tjedan uputili zaključke kojima od njega traže osnivanje državnog fonda iz kojeg bi se plaćali penali zbog nenamjernih propusta u pripremi i provedbi projekata aglomeracije, velikih i važnih EU projekata.

>>>Ćorić lokalnim jedinicama daje ‘kratak rok’ da donesu odluku o odvajanju otpada i izbjegnu penale

"Nije dovoljno što su porezni obveznici morali plaćati plaću svim tim ljudima koji ne znaju odraditi svoj posao niti su se trudili da ga nauče raditi, sad ćemo još skupljati sredstva za državni fond koji će plaćati sve ove penale koje smo dobili zbog nerada", rekla je nakon stanke koju je zatražila u ime Kluba Mosta nazvavši takvu ideju "apsurdnom".

"Godinama se u razvojne agencije, inkubatore, centre i akceleratore zapošljavaju ljudi koji nemaju kompetencije i nisu stručni i ne znaju odraditi svoj posao, jer da znaju onda od 12,6 milijardi eura ne bi bilo isplaćeno jednu milijardu, što je cijelih osam posto", ustvrdila je Ninčević Lesandrić.

>>>Tolušić najavio stopostotnu isplatu štete na opožarenim zemljištima i potpore za njihovu obnovu

Poručila je premijeru da se ne mora mučiti s osnivanjem novog državnog fonda. "Već imamo fond za elementarne nepogode pa neka se lijepo uz potrese, poplave i požare samo doda uhljebi", kazala je.

25. travanj 2024 16:56