Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Saznajte što će ove godine raditi vaši partneri i konkurenti

02. Veljača 2017.

Lider u novom broju donosi veliko istraživanje o prioritetima za uspješno poslovanje u trenutku kada su svi poduzetnici u osvajačkome modu – s novim proizvodima idu na nova tržišta, često s novim, digitalnim alatima. I žele zapošljavati, ali i najbolje iskoristiti sve kapacitete, pa i kadrovske. Pročitajte što će ove godine raditi vaši partneri i konkurenti.

Novi razdor u vlasti: Most za osnivanje vladina ekonomskog savjeta, Plenković protiv

Otkrijte detalje o novom razdoru u vlasti. Mostovac Marinko Škare predlaže formiranje nezavisnog tijela s petogodišnjim mandatom sastavljeno od devet eminentnih ekonomista među kojima bi bila i dva stranca, čemu se protivi Plenković.

Izlistat ću Svjetlost na burzi da bih otvorio klinike u Londonu i Beču

U intervjuu tjedna Edis Felić razgovara s vlasnikom očne klinike Svjetlost, Nikicom Gabrićem, koji izlaskom na burzu namjerava financirati otvaranje klinika u Londonu i Beču. "Na proljeće otvaramo klinike u Novom Sadu i Crnoj Gori. Projekt u Sloveniji odgodili smo za godinu dana zato što ona zahtijeva izvrsno znanje jezika, a unutar te grupe moram imati svoje ljude iz Hrvatske koji će prenijeti našu poslovnu filozofiju. No učit ćemo slovenski," kaže Gabrić.

Tvrtke sve više idu na online, tisak najvažniji tradicionalni medij

Digitalne komunikacije postale su stvarnost, uključujući ‘mainstream‘ medije poput Lidera, koji ima ulogu i u digitalnom i u tiskanom izdanju. Taj je prostor danas komunikacijski dominantan, piše u istraživanju trendova oglašavanja Sergeja Abramova.

Poslovna scena Varaždinske županije

Ovotjedna poslovna scena nudi reportažu iz Varaždinske županije čija je gospodarska politika usmjerena na iznajmljivanje usluga niže dodane vrijednosti tehnološki visokovrijednim stranim tvrtkama.

"Vlast mijenja državnu upravu spajajući dio tijela magarca s tijelom žirafe"

"Tko god dođe, planira kako će ministarstva ukinuti, spojiti ili preinačiti. Jednostavno, dođu sa sjekirom i sasijeku organizacije napola. Zato i dobivaju tomu adekvatne rezultate. Pa nisu to dvije prazne posude ili dva prazna papira, to je ustrojstvo, ljudi, procesi, odnosi, način rada...," rekao je u razgovoru sa Sanjom Mikolčević Petrušić i Goranom Litvanom profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu Ivan Koprić u članku znakovitog naslova "Vlast mijenja državnu upravu spajajući dio tijela magarca s tijelom žirafe".

Protekcionizam: Trump priprema svijet za mogućnost trgovinskog rata

Trump nije osamljeni protekcionist. Velike sile pribjegavaju protekcionizmu u krizi ili ratu, a slobodnu trgovinu promiču u vrijeme rasta i mira. Danas bi svi radije poslovali s Amerikom, ali ako ne budu mogli, snaći će se, i to lakše nego ikad prije, piše u osvrtu na aktualne globalne trendove Vanje Figenwalda. Darko Masnec: prvi hrvatski doktor videoigara

"Videoigre bi mogle biti druga prilika za nikad potpunu komercijalizaciju zagrebačkih crtića koji bi se mogli reinkarnirati u novome mediju kao Zagrebačka škola crtanog filma 2.0," drži Darko Masnec - prvi hrvatski doktor videoigara.

Zakon o gradnji: Što svakako treba unijeti u izmjene i dopune zakona

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja počelo je raditi na izmjeni i dopuni Zakona o gradnji. Sada je trenutak da se upozori na dvije stvari koje svakako treba mijenjati – na zabranu radova u sezoni i mogućnost da se ne mora urediti fasada nedovršenog objekta, piše prof. dr. sc. Hrvoje Kačer.

Poslovično bogat sadržajem, novi broj donosi i poseban prilog s detaljnim uvidom u svijet telekoma s ovogodišnje konferencije ‘Trendovi u telekomunikacijama 2017.’ Lidera i PwC-a.

25. travanj 2024 01:49