Aktualno
StoryEditor

Novi obavezan predmet: Ministarstvo s 36 milijuna kuna opremilo informatičke radionice

31. Kolovoz 2018.

Na 673 škole u Hrvatskoj poslana su dodatna sredstava za opremu informatičkih učionica, 26 milijuna kuna, izvijestila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Dodala je da je "za 218 škola potrošeno deset i pol milijuna kuna prije devet, deset mjeseci, a sada smo još poslali 26 milijuna kuna u sve osnovne škole u Hrvatskoj, njih 673, tako da sve škole budu jednako opremljene za informatiku. To je izvrsna vijest". Podsjetimo, nastava informatike od ove školske godine postaje obavezna za sve učenike 5. i 6. razreda osnovne škole.

Ministrica je izjavila i da su eksperimentalni udžbenici već sada na stolovima u otprilike 50 posto svih škola, čime su okončani pregovori s nakladnicima.

>>>Liderov specijal Obrazovanje i karijere donosi sve o novoj školi digitalnog doba

"Sigurna sam da ćemo do kraja idućeg tjedna dobiti i preostale udžbenike i u tom smislu završavamo sve ove naše dogovore s nakladnicima, ne samo na obostrano zadovoljstvo Ministarstva i nakladnika, nego prije svega na zadovoljstvo učenika i učitelja", rekla je Divjak na otvorenju Osnovne škole i sportske dvorane Finida u Poreču.

Divjak kaže i kako je za Školu za život, program za 74 škole koje imaju eksperimentalni program pred uvođenje kurikularne reforme iduće školske godine, osigurano sve što bilo potrebno, od edukacije nastavnika do opremanja škola.

>>>Divjak: Velika uloga roditelja u najvažnijoj školskoj godini u posljednjih 20 godina

"Za tablete i za sve one koji ulaze u eksperimentalni program sredstva su doznačena prije dva mjeseca, u nekim školama tableti su stigli, u drugima su sve narudžbe napravljene i stižu tijekom prvog dijela sljedećeg mjeseca", dodala je.

 


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

25. travanj 2024 13:35