Aktualno
StoryEditor

Obogatite svoje znanje o tehnologijama budućnosti na festivalu Brave New World

11. Lipanj 2019.

HUB385 centar znanja i inovacija četvrtu godinu zaredom organizira Brave New World (BNW), najveći festival novih tehnologija.

HUB385 će od 13. do 15. lipnja otvoriti svoja vrata za svu zainteresiranu javnost koja želi obogatiti svoje znanje o tehnologijama budućnosti i poslušati neke od najuspješnijih priča domaćeg poduzetništva, znanosti i tehnologije.

Brave New World najveći je regionalni tech festival koji nudi tehnološkim entuzijastima, inženjerima i svima zainteresiranima mogućnost besplatne edukacije i upoznavanje s tehnološkim izazovima budućnosti. Ove godine naglasak je na tri teme: FinTech, Umjetna inteligencija (AI) i Internet of Things (IoT).

Bilo da znate već mnogo o navedenim temama te ste ih i sami već istraživali, bilo da su vam potpuna nepoznanica – BNW festival otvorit će vam nove digitalne vidike i upoznati vas s tehnološkim izazovima i mogućnostima koje tek dolaze.

Kroz tri dana festivala, sudionici će imati priliku sudjelovati na 20-ak besplatnih radionica za djecu i odrasle, prijaviti se na izbor za naj robota i osvojiti vrijedne nagrade, pogledati izložbu električnih vozila, ali i okušati se u vožnji nekih od njih, besplatno isprobati najnovije video igre i igre virtualne realnosti te poslušati pregršt zanimljivih predavanja, panela i meet-upa.

Među sudionicima koji će biti dio ovogodišnjeg festivala su Vuk Vuković, Davor Runje, Ante Bakić, Ankica Kovač, Vibor Jelić, mnogobrojni mladi hrvatski startupi, svi dosadašnji pobjednici natjecanja Idea Knockout te mnoga druga zvučna imena domaće tehnologije i znanosti.

Ove godine, u sklopu BNW-a svi posjetitelji imat će priliku čuti o prvom hrvatskom biciklu na vodik, o robotu koji će uskoro postati asistent kirurzima pri operacijama, nešto o novim pogledima na astrologiju i inovativnim radioteleskopima koji detektiraju signale iz vremena nastanka prvih zvijezda kao i čuti sve o iskustvima mladih startupa koji su sreću okušali na američkom tržištu.

Brave new world

Da, sve su to priče o uspješnim pojedincima iz Hrvatske o kojima se ne čuje dovoljno, a njihove su priče, znanja i iskustva itetako vrijedna pažnje.

BNW savršena je prilika za besplatnu edukaciju djece i odraslih o novim tehnologijama kao i povezivanje i razvijanje ideja s ostalim posjetiteljima i sudionicima.

Sva događanja u sklopu festivala potpuno su besplatna i otvorena za javnost, a detaljan program možete vidjeti na služenoj web stranici festivala.

26. veljača 2024 23:20