Aktualno
StoryEditor

Očajni bodul: Musk je lansirao najsnažniju raketu u svemir, a ja ne mogu do Žirja

10. Veljača 2018.

Nezavisni šibenski gradski vijećnik Anton Dobra na svoj je način uputio kritiku nacionalnom pomorskom prijevozniku Jadroliniji čiji brod prema Žirju danas nije isplovio. >>> Povijesni rekordi: Jadrolinija dočekala 12-milijuntog, a Gradska luka Split 5-milijuntog putnika

- Lijepi je i sunčan dan, a kapetan Bonaca otkazuje putovanje zato što kaže da je bura i da ne može isploviti, a vi pogledajte kakvo je vrijeme u šibenskoj luci. To je taj famozni brod! Kapetan Bonaca skriven je u svojoj kabini jer iz straha ne može izaći. Kaže da je velika bura i da neće moći uploviti u otok Žirje. Eto, pa vi sada živite na otoku i kažite da je nama bodulima lako. Kapetan Bonaca uvijek ostaje samo kapetan Bonaca – poručuje u svom video selfiju vijećnik Dobra, otočanin koji često istupa zbog problematike hrvatskih otoka koji su i dalje zadnja rupa na svirali, neovisno tko je na vlasti.

Dobra je rekao kako je osobno razgovarao s kapetanom trajekta kojeg je posjetio na brodu.

- Zamolio sam ga da isplovi, barem do Kaprija, pa da se putnici otamo nekako pokušaju snaći za dalje, ali nije pristao. Rekao mi je da ne želi riskirati, da je opasno. Gledam tako ja njega, pa pogledam oko sebe i ne mogu sebi doći. On smrknut, a izvan broda samo sunce i bonaca. Zaboga čovječe, pa vrijeme je takvo da po moru mogu jutros ploviti amateri, a kamoli ne profesionalci s ovakvom brodusinom i snažnim motorima! Bogataš Elon Musk nekidan je u svemir lansirao najsnažniju raketu na svijetu, sa 27 motora, a ja ne mogu do kuće na otoku – ispričao je Dobra za Šibenik.in.

>>> VIDEO: Tesla Roadster ide gdje još nijedan automobil nije bio, u svemir

Prošle godine Jadrolinijini brodovi nisu isplovili prema Žirju čak 80 puta, požalio se vijećnik, a nakon njegove objave na Facebooku komentare i fotografije mirnog mora u arhipelagu počeli su slati i drugi otočani.

19. travanj 2024 18:49