Aktualno
StoryEditor

Oppenheimova rukometna ucjena

12. Siječanj 2018.

Ingra je ovog tjedna povukla jedan očajnički potez – uoči Europskog prvenstva u rukometu najavila je zatvaranje Arene Zagreb! To je najefikasniji potez Igora Oppenheima u dugogodišnjoj trakavici oko naplate potraživanja sa Zagrebačkim holdingom i državom.

Sve je počelo s rukometom – dvorana je građena za ‘Sanaderovo’ Svjetsko prvenstvo 2009., i od tada se vuče spor. Ingra je u jesen 2010. najprije zaprijetila zatvaranjem Arene, zatim je prijetnju demantirala, a onda je najveću dvoranu u Hrvatskoj u siječnju ipak zatvorila i ostavila ‘u hladnom pogonu’.

>>>Vrijeme političkog šopinga: Najbolje je kupiti političara na sezonskom sniženju

Tad se spominjao dug za najam od 8,9 milijuna kuna. Dvorana je bila zatvorena nekih desetak dana. U međuvremenu Oppenheimu je vjerojatno ponešto plaćeno, ponešto ga se nagovaralo i Arena odonda ipak radi. Sad će operacija naplate biti zasigurno brža. Ovaj put čeka se odobrenje iznosa najamnine od dva milijuna eura koji trebaju platiti Vlada i Zagrebački holding. Zapravo se čeka samo ovjera izračuna, a to nepoznati netko u Vladi provjerava već šest mjeseci. Vjerojatno će sad Plenković provjeru ubrzati, Zdravko Marić naći će novac, a Ingra će povući prijetnju.

Nije Oppenhaim bedast. Zna on da je ucjena u Hrvatskoj efikasan način za naplatu dugova. Sudskim putem to traje nemjerljivo dulje.

18. travanj 2024 13:36