Aktualno
StoryEditor

Osječkim poduzetnicima potpore od 402 tisuće kuna, a to je tek trećina budžeta

02. Svibanj 2018.

Tvrtkama s osječkog područja u srijedu su u Gradskoj upravi uručene novčane potpore u sklopu Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva, u iznosu od 402 tisuće kuna, što je prvi dio ovogodišnjih poduzetničkih potpora, za koje Grad Osijek ukupno planira izdvojiti 1,3 milijuna kuna.

Potpore je dobilo 18 tvrtki, a uz ostalo, namijenjene su za nabavu informatičke opreme, sudjelovanje na sajmovima te poticanju poduzetnika početnika i očuvanju starih zanata.

>>>Poduzetnica iz Osijeka Kristina Kovačević nakon samozapošljavanja preživjela prvu godinu poslovanja

Gradonačelnik Ivan Vrkić najavio je kako se priprema rebalans ovogodišnjeg proračuna i traže se rješenja kako bi se materijalna osnova za ovakve aktivnosti podigla na daleko višu razinu.

>>>Strategija 2030 – Tehnološki poduzetnici: Svijet se drastično mijenja, moramo se pripremiti

Ocijenio je da je najvažnije potporama ulagati u domaće poduzetnike kako bi s tim sredstvima stvarali nove vrijednosti i radna mjesta, te dodao da će se to činiti i dalje.

Iako stvaranje radnih mjesta nije u opisu posla Gradske uprave, radimo na stvaranju okvira kako bi poduzetnici materijalno ojačali i povećali zapošljivost i tako zaustavili odljev stanovništva iz grada, poručio je Vrkić.

24. travanj 2024 06:31