Aktualno
StoryEditor

Otvorena konferencija 48 sati - Turk: Udruga gradova želi poslati poruku da je partner građanima

23. Studeni 2017.

Službeno je otvoren 9. susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati koji se održava do 24. studenog u hotelu Olympia Sky u Vodicama. Projekt je to koji organiziraju poslovni tjednik Lider i Udruga gradova.

- Susreti poput ovoga jačaju ‘lanac nabavne vrijednosti‘ između poduzetnika i vas koji svaki dan morate razmišljati da će uskoro ponovno doći lokalni izbori, kazao je u četvrtak glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović naglasivši kako će tijekom 48-satnog druženja sudionici imati priliku razgovarati i s brojnim ministrima o gorućim problemima s kojima se njihove zajednice suočavaju. Šajatović je iskoristio priliku i da čestita novim gradonačelnicima na pobjedi na lokalnim izborima, ali i onima koji su zadržali mandate.

Predsjednik Udruge gradova  Željko Turk kazao je kako projektima poput ovoga, ali i svih drugih koje provodi Udruga gradova želi poslati poruku da je partner građanima. Ustvrdio je i da se 2018. očekuje 1,5 milijardi kuna više u proračunima općina, gradova i županija te konačan početak decentralizacije.

>>>FOTO: Započeo 9. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati

- U poduzetništvu se skriva naša budućnost i županije daju sve od sebe kako bi pomogle razvoju domaćih tvrtki i unaprijedili gospodarski razvoj Hrvatske, izjavio je Goran Pauk, župan Šibensko-kninski i predsjednik Hrvatske zajednice županija, koji je istaknuo kako je HZŽ nedavno s HRvatskom udrugom poslodavaca potpisao sporazum kojim je započeo proces suradnje na gospodarskim i socijalnim pitanjima.

Izuzetno zadovoljstvo što se susret odvija baš u Vodicama i u novom elitnom hotelu Olympia Sky izrazila je i gradonačelnica Vodica Nelka Tomić. Okupljene je pozdravio i Igor Cerinski iz Hrvatskog Telekoma, dugogodišnjeg partnera godišnjeg susreta poduzetnika i gradonačelnika. Predsjednik Uprave HPB Tomislav Vuić kratko se obratio prisutnima najavivši skori govor o banki u funkciji lokalne samouprave.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija i Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a  obuhvatit će niz aktualnih tema poput budućnosti Hrvatske i lokalnih samouprava, gospodarenja otpadom i razvoja turističke i održive zajednice.

22. travanj 2024 04:37