Aktualno
StoryEditor

Ovo su najbogatiji poduzetnici na svakom kontinentu

13. Studeni 2017.
Piše:
Tirena Leinert Novosel

Visual Capitalist kreirao je, na temelju provedenog istraživanja, slikoviti prikaz najbogatijih pojedinaca na svakom kontinentu. Rezultati bi vas mogli iznenaditi.

Nakon što se dogodio 13 postotni rast dionica Amazona, analitičari Wall Streeta ostali su šokirani rapidnim rastom spomenute tvrtke. Podaci o prihodima njihove e-trgovine nadišli su sve prognozirane i očekivane brojke u tom kvartalu. Štoviše, prihod je nastavio rasti, i to po 34 postotnoj stopi. To je donijelo pravi ‘zamah‘ bogatstvu Amazonovog osnivača Jeffa Bezosa i plasiralo ga na poziciju iznad Billa Gatesa kad su u pitanju prihodi. Ovo je samo jedna od priča koja čini temelj činjenice da je upravo spomenuti Jeff Bezos sada najbogatiji čovjek sjevernoameričkog kontinenta.

>>>10 odlika zajedničkih bogatim ljudima

Ako ste se pitali tko još spada u ‘klub najbogatijih‘ na svijetu, ovo su rezultati:

  • Sjeverna Amerika: Jeff Bezos, koji ‘teži‘ 92,6 milijarde dolara
  • Južna Amerika: Jorge Paulo Leman, u džepu s 30,8 milijardi dolara
  • Europa: Amancio Ortega, vlasnik poznatog Inditexa, sa 77,8 milijardi dolara
  • Afrika: Aliko Dangote, ‘težak‘ 13,7 milijardi dolara
  • Azija: Mukesh Ambani, sa 41,9 milijardi dolara na računu te
  • Oceanija: Gina Reinhart, jedina žena na popisu, sa 16,6 milijardi dolara.

>>>Preduvjeti za uspjeh i nauspjeh

Postoji također i nominirani pojedinac za Antarktiku, iako tamo ne postoje stalni rezidenti. Radi se o Arnoldu W. Donaldu, izvršnom direktoru najveće svjetske kompanije koja se bavi krstarenjem. Naime, kompanija redovito u svoju svjetsku turu krstarenja uvrštava i ovaj ledeni kontinent. Hoće li ovi ‘sretnici‘ biti uvršteni u popis najbogatijih i sljedeće godine, ostaje nam popratiti.

25. lipanj 2022 01:01