Aktualno
StoryEditor

Pametna društvena igra Mundus osvojila prvu nagradu na startup natjecanju

14. Rujan 2018.

Projekt Mundus, pametna društvena igra iza koje stoje tri učenika V. gimnazije iz Zagreba i student Fakulteta eletrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, osvojio je 100.000 kuna na prvom izdanju startup natjecanja Good Game Liftoff koje održano u HUB385 u Zagrebu na kojem je deset mladih hrvatskih poduzetničkih timova predstavilo svoje projekte. Filip Hercig, Luka Dumančić, Matija Fućek i Fran Zekan osmislili su ovu zanimljivu igru 21. stoljeća koja spaja legendarnu ploču za igranje poput one za ‘Čovječe ne ljuti se‘ te pametne telefone.

- Ovo je bilo doista neočekivano, hvala našim mentorima i ljudima koji su nas podržavali na našem putu kao i cijeloj organizaciji – izjavio je Filip Hercig ispred tima Mundus.

>>>Hrvatski startup Top Digital Agency na korak do milijunske investicije

Osim 100.000 kuna koje će im pomoći u poslovnom razvoju, pobjednike je darovao i Algebra LAB, koji će im, kao partner projekta, omogućiti šest mjeseci korištenja poslovnog prostora za rad te sudjelovanje u njihovom novom inkubatoru. Vrijednost ovog projekta prepoznala je i Hrvatska gospodarska komora koja pobjedniku osigurava vaučer za financiranje odlaska i promociju na nekom od europskih sajmova.

Poslovni model, analiza tržišta i kupaca, inovativnosti i izvedivost, tim i prezentacija kategorije su prema kojima je žiri u kojem su bili; Mate Rimac, CEO tvrtke Rimac Automobili, Nenad Bakić, investitor i poduzetnik, Hrvoje Balen, predsjednik uprave Algebre, Ivan Brezak Brkan, osnivač i glavni urednik Netokracije, Tomislav Car, CEO i suosnivač tvrtke Infinum, Sergej Ivasović, marketing i PR menadžer tvrtke MSAN te Nikola Stolnik, CEO tvrtke Good Game Global, te idejni tvorac i organizator ovog startup natjecanja, Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta, Lordan Kondić, direktor marketinga za privatne korisnike Vipneta, i Miran Pavić, CEO, Telegram Media Grupa.

>>>USWC 2018.: Životinjske farme nadahnule najbolji studentski startup

Drugo mjesto osvojio je projekt Prostec, uređaj za identifikaciju životinja s veće udaljenosti uz softversku podršku i edukativne performanse za farmere. Riječ je o tehnološkom startupu mladih studenata s FER-a koji su ove godine osvojili dva eStudent natjecanja, a uskoro ih očekuje predstavljanje proizvoda na Svjetskom natjecanju studentskih startupa u Danskoj. Treće mjesto osvojio je projekt Iron Bull, robotizirani tenk nastao po uzoru na popularnu igricu World of Tanks.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

27. veljača 2024 05:06