Aktualno
StoryEditor

Pametno apelira na poništenje ‘malverzacijske‘ uredbe o koncesijama na pomorsko dobro

12. Lipanj 2017.

- Tražimo da se Zakon o koncesijama povuče iz hitne procedure i otvaranje široke javne rasprave o ovoj važnoj temi. Riječ je o očuvanju i pravilnom gospodarenju vrijednim prirodnim resursima, zbog čega u potpunosti podržavamo i organizaciju Pokret otoka u njihovim nastojanjima za povlačenjem Zakona - kaže u priopćenju predsjednica stranke Marijana Puljak.

>>> ŽDO Split podigao optužnicu protiv poslodavca koji duguje plaće

Navodi i da su do sada brojne odluke u Županijskoj skupštini prolazile ‘ispod radara‘ i mimo znanja i interesa javnosti. "Ulaskom vijećnika stranke Pametno u Skupštinu Splitsko – dalmatinske županije ta će se praksa mijenjati. Upoznat ćemo građane s radom i nadležnostima Županijske skupštine, isključivo s ciljem općeg dobra", kažu u priopćenju.

Puljak smatra da "umjesto hitnog donošenja ovakvog Zakona, Vlada hitno treba poništiti Uredbu o izmjenama i dopunama izdavanja koncesija na pomorskom dobru od veljače ove godine".

Sporna uredba omogućava niz malverzacija pri obračunu i bodovanju koncesija, smanjuje obveze garancije plaćanja, a izbačen je i kriterij broja radnih mjesta i zaštite okoliša, navodi Puljak, ističući da je upravo ta Uredba omogućila "problematično izdavanje koncesija u slučajevima Bol, Bene i Zrče".

25. travanj 2024 01:25