Aktualno
StoryEditor

Pana i austrijski Weitzer planiraju otvaranje pogona u Turopolju koji će zaposliti 100 ljudi

17. Travanj 2018.

Čakovečka tvrtka Pana i austrijski Weitzer Parkett u Turopolju namjeravaju izgraditi pogon za proizvodnju višeslojnog parketa vrijedan 10 milijuna eura, gdje će se zaposliti 100 ljudi, izvijestili su u utorak iz hrvatske tvrtke.

Weitzer Parkett u Panu namjerava uvesti svoju tehnologiju za proizvodnju višeslojnog parketa, kao i ostala inovativna znanja i tehnologije te ujedno omogućiti pristup prodajnoj mreži parketa na svjetskom tržištu, navodi se u priopćenju. Ta je austrijska tvrtka osnovana 1831. godine i još uvijek djeluje kao obiteljski posao.

>>>Novim zakonom o šumama više od 181 tisuća korisnika neće plaćati naknadu

- Sklapanjem Joint Venture sporazuma Weitzer Parkett raste i osnažuje svoju grupu zajedničkim ulaganjem u Turopolju. Dvije obiteljske tvrtke, Weitzer Parkett i Pana, od ožujka 2018. godine koriste sinergije u tehničkom znanju i tržišnom potencijalu. Napravljen je još jedan korak prema internacionalizaciji Weitzer grupe. Nova proizvodna lokacija u Hrvatskoj pridružila se našim postojećim proizvodnim lokacijama u Weizu i Güssingu u Austriji te Gyékényesu u Mađarskoj, istaknuo je u ime suvlasnika tvrtke Weitzer Parkett Miljenko Hrman.

Pana će kroz navedenu suradnju, kojom ujedno označava početak modernizacije svoje turopoljske tvornice,  ostvariti značajan porast ukupnog prihoda. Taj rast Pana bi trebala ostvariti s istom količinom trupaca koja je do sada ugovarana s Hrvatskim šumama.

>>>Udruženje drvno-prerađivačke industrije HGK predlaže novi model raspodjele sirovine

- Ambiciozan plan zasnovan je na sinergijama između naših tvrtki. Vjerni smo svojoj tradiciji i poslovnim principima pa vjerujem kako su to bili glavni čimbenici u odluci za zajedničku investiciju. S naše strane možemo ponuditi vrijedne i vješte radnike te znanje o proizvodnji, dok će Weitzer Parkett kao jedan od vodećih proizvođača parketa u Europi uvesti moderne tehnologije u našu proizvodnju, naveo je suvlasnik tvrtke Pana Alojzije Sobočanec.

02. ožujak 2024 07:07