Aktualno
StoryEditor

Panasonic zbog Brexita seli europsko sjedište iz Londona u Amsterdam

30. Kolovoz 2018.

Japanski proizvođač potrošačke elektronike Panasonic planira u listopadu preseliti europsko sjedište iz Londona u Amsterdam, potaknut približavanjem izlaska Velike Britanije iz Europske unije, izvijestio je u četvrtak japanski poslovni dnevnik Nikkei.

>>>Kineski Hisense preuzeo 94 posto Gorenja

Kompanija želi izbjeći probleme s oporezivanjem koje bi mogla donijeti odluka Britanije o izlasku iz EU, rekao je izvršni direktor Panasonic Europea Laurent Abadie, piše Reuters.

Japan bi mogao početi tretirati Britaniju kao porezno utočište ako London snizi poreznu stopu za kompanije, dodao je Abadie, koji je trenutno u Berlinu u posjetu najvećem europskom sajmu elektronike IFA 2018.

Dodao je kako u Panasonicu već 15 mjeseci razmišljaju o preseljenju europskog sjedišta zbog više dvojbi povezanih s Brexitom.

Selidba europskog sjedišta u kontinentalnu Europu također će pomoći Panasonicu da izbjegne prepreke koje bi spriječile slobodan protok ljudi i robe, istaknuo je čelnik Panasonicova europskog poslovanja.

>>>Panasonic ulaže 10 milijuna eura u Gorenje

U Amsterdam će preseliti 20 do 30 zaposlenih u Panasonicovom londonskom uredu, koji se bave revizijom i financijskim poslovanjem, dok će oni zaduženi za odnose s ulagačima ostati u Londonu.

24. travanj 2024 03:40