Aktualno
StoryEditor

Platforma Čini pravu stvar prikupila 40.000 kuna za ljetovanje djece slabijeg socijalno-ekonomskog statusa

03. Srpanj 2018.

Prije dvije godine Vipnet je pokrenuo hvalevrijednu akciju s ciljem prikupljanja sredstava koja bi se dodjeljivala humanitarnim udrugama. Tako je, od jedne dobre akcije zaposlenika, pokrenuta fundraising platforma Čini pravu stvar.

>>>Dodijeljena priznanja povodom prvog rođendana platforme Čini pravu stvar

Platforma funkcionira tako da se prijavi izazov koji se želi ostvariti, kao i cilj odnosno udruga kojoj se želi pomoći, a kampanja se zatim dijeli na društvenim mrežama i e-mailom, te se tako motiviraju drugi da doniraju novac.

Bitno je istaknuti da je registracija i korištenje platforme besplatno, kako bi baš sva prikupljena sredstva pripala onima kojima je najpotrebnije.

Platforma je u samo godinu dana prikupila 240.000 kuna, a posljednja je humanitarna akcija skupljala sredstva za udrugu Mirno more i njihovu Flotu mira. Sa prikupljenih 40.000 kuna djeca roditelja slabijeg socijalno-ekonomskog statusa jedrit će Jadranom i pritom učiti o miru i toleranciji.

>>>Vipnet razvio platformu za umrežavanje građana i humanitarnih udruga Crowdfunding za pravu stvar

Povodom svog drugog rođendana, akcija Čini pravu stvar održala je konferenciju u centru inovacija HUB 385 na kojoj su dodijeljena priznanja za uspješne akcije. Jedna od njih je ona Udruge Mali zmaj s prikupljenih 33.755 kuna donacija, te izazov njihovog ambasadora Marka Kosa koji je biciklom putovao do Vira i prikupio 16.100 kuna za udrugu.

U platformu Čini pravu stvar uključili su se i brojni poznati poput glumaca Ecije Ojdanić, Marija Valentića i Jana Kerekeša, skijaša Ivice Kostelića, te sociologa Brune Šimleše. Upravo je on prikupio 23.345 kuna u humanitarne svrhe, za koje se između ostalog, ošišao na ćelavo, plesao break dance i sada planira za udrugu žena oboljelih i liječenih od raka skočiti s Masleničkog mosta.

>>>Miodrag Šajatović: Kakvo smo to društvo kad se bojimo polemizirati?

Platforma trenutno ima 69 ambasadora i 86 izazova iza sebe, a surađuje sa 38 udruga, pa su tako ove godine sudjelovali i u humanitarnoj utrci Wings for Life za osobe s invaliditetom.

Zanimljiva novost je izazov profesora matematike Tonija Miluna kojeg se osim u novcu može podržati i uplatom u bitcoinima.

21. travanj 2024 09:22