Aktualno
StoryEditor

Plenković: Infobip se pozicionirao u Istri uz bok Adrisu i Uljaniku

23. Rujan 2017.

Novi kampus Pange Infobipa, građen po uzoru na najmodernije IT i sveučilišne organizacije, svečano je otvoren u subotu navečer u Vodnjanu uz nazočnost predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpredsjednika Sabora Furia Radina i drugih brojnih dužnosnika te veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj.

Rekavši  da se radi o kompaniji koja je krenula iz garaže u Vodnjanu i stigla do poslovnog inkubatora koji danas zapošljava više od 1200 ljudi te ima pedeset ureda u 47 zemalja svijeta, premijer Plenković je istaknuo kako je ta kompanija dokaz da Hrvatska ima talenta, snalažljivost i ključnu izvrsnost da konkurira na globalnoj sceni, na digitalnom tržištu te informacijskoj tehnologiji.

>>>Nakon San Francisca Infinum otvorio ured i u New Yorku

"Infobip se pozicionirao u Istri uz bok Adrisu i Uljaniku, i to dovoljno govori o kakvoj se iznimno važnoj kompaniji radi. Činjenica da ima takav globalni domet je uistinu poticaj svim mladima koji su stručnjaci u tom području, u našem obrazovnom sustavu naravno i državi, da investiraju u nove inkubatore i da stvaraju novo ozračje osobito za one koji žele ulagati u informacijsku tehnologiju" - istaknuo je premijer Plenković dodavši kako je iznimno impresioniran jer se radi o "sjajnom poslovnom uspjehu".

"Čestitam vodećim ljudima kompanije i svim  njihovim svjetskim suradnicima" - poručio je Plenković.

Lokalno na vrhu

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin ustvrdio je kako imati tvrtku svjetskih razmjera čiji je središte u Vodnjanu ispunjava sve žitelje Istre ponosom i uvjerenjem da je moguć model piramide po kojemu je lokalno na vrhu, prije globalnog.

>>>Američki Watson i hrvatska Bura: Brižna strana superračunala

"Tehnologija, informatizacija i digitalizacija danas oblikuju društvo jer živimo u promjenjivom okruženju u kojem dolazi do ubrzanog rasta novih tehnoloških spoznaja", kazao je istarski župan Valter Flego dodavši kako je Infobip tvrtka koja predstavlja temelj ICT sektora u Istri i primjer u Hrvatskoj. Po njegovim riječima, Infobip otvaranjem ovog veličanstvenog kampusa stvara takvo okruženje koje će stimulirati razvoj, poticati kreativnost i stvarati konkurentnost.

"Briga za položaj i napredak ICT industrije treba imati odgovarajući tretman javnog sektora koji mora dati podršku takvoj djelatnosti  kao pokretačkoj snazi tehnološkog, gospodarskog i društvenog razvoja istre i Hrvatske" - zaključio je Flego.

>>>Kineski Yuneec odabrao Msan za regionalnu distribuciju dronova

Novi kampu Infobipa prostire se na površini od 17 tisuća četvornih metara, a čini ga poslovna zgrada, zgrade za privremeni smještaj zaposlenika te parkiralište i okoliš s raznim sadržajima.

"Planiranje i razrada ideje kampusa u Vodnjanu trajala je dvije i pol godine, a sama izgradnja realizirana je u nešto više od godinu dana" - istaknuo je izvršni direktor i jedan od dvojice osnivača tvrtke Silvio Kutić dodavši kako će ovaj kampus Infobipu omogućiti daljnji rast poslovanja i broja zaposlenika.

29. rujan 2023 23:58