Aktualno
StoryEditor

PMI dobio prestižnu nagradu za dizajn IQOS uređaja

26. Travanj 2018.

Jedna od najstarijih nagrada za izvrsnost u dizajnu na globalnoj razini, GOOD DESIGN Awards prepoznaje najinovativnije radove iz područja industrijskog, grafičkog i produkt dizajna. Chicago Athenaeum i Europski centar za arhitekturu, umjetnost, dizajn i urbanističke studije ovu prestižnu nagradu dodjeljuju svake godine od 1950. godine.

IQOS uređaj, dizajniran u suradnji s tvrtkom Design Partners, je nagradu prestižnog programa Global Awards odnio u kategoriji Elektronika.

>>>Budućnost bez dima cigarete više nije samo vizija

"IQOS, najsuvremeniji bezdimni proizvod, je rezultat je više od desetljeća istraživanja i razvoja. Koristi sofisticiranu elektroniku kako bi stvorio paru koja sadrži nikotin. Para se oslobađa grijanjem pravog duhana na temperaturi daleko ispod one koja kod konvencionalnih cigareta sagorijeva duhan. Jedinstvena oštrica za zagrijavanje koja je izrađena od zlata i platine te sofisticirani čip osiguravaju konstantnu temperaturu koja omogućuje da se duhan grije, a ne gori, a kao rezultat nastaje para koja sadrži znatno niže razine štetnih sastojaka u usporedbi s dimom cigarete. Značajke IQOS dizajna su tanki, lagani visokokvalitetni završetci i prepoznatljiv oblik koji povećava ritualno iskustvo," pojašnjavaju iz PMI-ja u čemu je tajna tog proizvoda.

Bertrand Bonvin, viši potpredsjednik PMI-ja za dizajn ikorisničko iskustvo IQOS-a, izjavio je kako nagrada prikazuje PMI-ovu predanost u odnosu na cigarete.

>>>Philip Morris International nastavlja s ulaganjima u bezdimne proizvode

- Čast je biti prepoznat među vodećim industrijama poznatim po inovacijama. Kada smo stvarali IQOS, željeli smo pružiti intuitivno i zadovoljavajuće iskustvo za sve koji puše, ali su u potrazi za boljom alternativom cigaretama. Već je gotovo 5 milijuna pušača prestalo pusiti cigarete i konvertiralo se na IQOS. Biti po prvi put priznat nagradom GOOD DESIGN® značajno je dostignuće na putu ka stvaranju budućnosti bez dima, kazao je Bonvin.

24. travanj 2024 10:53