Aktualno
StoryEditor

Počeo Opći izvještajni sabor HDZ-a, Plenković podnosi izvješće o radu stranke

26. Svibanj 2018.

Pred nekoliko tisuća izaslanika i sudionika, u Zagrebu je u subotu počeo Opći izvještajni sabor HDZ-a na kojemu će stranka donijeti novi Statut, a predsjednik HDZ-a Andrej Plenković podnijeti izvješće o radu stranke između dvaju sabora.

Opći izvještajni sabor, 18. po redu, službeno je otvorio glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

>>>Plenković: Ja nisam zvao odvjetnika Šavorića, pozvala ga je Vlada

Sudionici skupa, koji se održava u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović, srdačnim su pljeskom dočeli dolazak predsjednika HDZ-a.

Gosti na HDZ-ovu skupu su predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke Manfred Weber, bugarski premijer Bojko Borisov te predsjednik HDZ BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predstavnici diplomatskog zbora, braniteljskih udruga, sindikalnih središnjica, znanstvenog, kulturnog, sportskog života..

Na HDZ-ovu saboru s posebnim se zanimanjem očekuje Plenkovićevo izvješće, stranački sabor održava se, naime, nakon izbijanja afere Hotmail i odlaska iz Vlade bliske premijerove suradnice, potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

>>>Hrvatska nastavlja bugarsku inicijativu oko proširenja EU na jugoistok Europe

Mediji su proteklih dana špekulirali da bi zbog spomenute afere s mailovima između ministrice Dalić i članova grupe Borg koja je pisala lex Agrokor, pozicija predsjednika HDZ-a mogla biti uzdrmana, no Plenković i ministri to odbacuju, jedinstveni su u ocjeni da će sabor HDZ-a pokazati jedinstvo, snagu i zajedništvo.

26. svibanj 2024 10:52