Aktualno
StoryEditor

Poništen prvi poziv programa WiFi4EU, novi najesen

15. Lipanj 2018.

https://youtu.be/FvaJIPg0Pxw

Prvi poziv za program WiFi4EU koji će jedinicama lokalne samouprave omogućiti sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za besplatni bežični internet na javnim mjestima u čak 8 tisuća EU gradova i općina, koji je bio objavljen 15. svibnja, Europska komisija je odlučila otkazati zbog tehničke pogreške. Naime, Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) Europske komisije zaključila je nakon temeljite istrage, da se zbog tehničke pogreške podnositelji prijava nisu mogli prijaviti pod jednakim uvjetima.

>>>Program WiFi4EU: Općinama po 15 tisuća eura za Wi-Fi na javnim mjestima

„Projekt WiFI4EU izazvao je veliki interes, ali i očekivanja mnogih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj. O tome svjedoči činjenica da se registriralo više od 65 posto jedinica lokalne samouprave, čime je Hrvatska predvodila listu EU zemalja po broju prijava, budući da je europski prosjek 16 posto. Stoga ova vijest baca sjenu na zaista dobar projekt, zbog čega nam je izrazito žao. No, Europska komisija ističe da je predana pravednosti i pouzdanosti postupka natječaja i da će novi poziv na podnošenje prijava objaviti u jesen 2018.“, poručio je zastupnik Tonino Picula.

>>>WiFi4EU – EU uvodi besplatni javni internet na tisuće lokacija

Zastupnik Picula naglašava da ćete, ako ste već registrirali vašu općinu ili poduzeće na portalu WiFi4EU, o ponovnom pokretanju portala i datumu objave sljedećeg poziva, biti obaviješteni e-mailom, te se nećete morati ponovno registrirati. Točan datum sljedećeg poziva bit će objavljen naknadno.

21. lipanj 2024 06:21