Aktualno
StoryEditor

Porezna uprava najavila pojačani nadzor fiskalizacije od danas, pogotovo u Splitu i Rijeci

20. Srpanj 2018.

Porezna uprava najavila je da će u suradnji s Carinskom upravom provoditi pojačani nadzor fiskalizacije, jer je uočeno da znatan broj poreznih obveznika ne izdaje račune ili ih ne fiskaliziraju. Također najavljuju da će od danas pa do nedjelje 22. srpnja, u sklopu pojačanih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom provoditi pojačane nadzore na području Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije.

"Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. Stoga, Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačani nadzori fiskalizacije", navodi se u priopćenju Porezne.

>>>Porezna uprava: Veliki dužnici rjeđe vraćaju svoje dugove

Poreznici pritom najavljuju da će se prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te koji čine najteže porezne prekršaje primijeniti "sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada - pečaćenjem poslovnih prostora".

Nadzori fiskalizacije, kako se navodi, provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

>>>Fiskalizacija: Drugi krug obuhvaća paušaliste koji posluju s gotovinom

Poreznici ujedno pozivaju građane, kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa Porezne uprave Pišite nam ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.

24. veljača 2024 05:49