Aktualno
StoryEditor

Posljednji poziv za prijavu uspješnih scale-up tvrtki na 4. izdanje ScaleIT godišnjeg događaja

19. Lipanj 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=B2RIOFBcYF0

ScaleIT poziva start-up tvrtke iz Italije i jugoistočne Europe da se prijave na 4. izdanje svojeg godišnjeg događaja koji spaja najuspješnije start-up tvrtke iz Južne i Jugoistočne Europe s globalnim investitorima i fondovima ulaganja u rizični kapital. U proteklih 30 mjeseci, sudionici ScaleIT događaja prikupili su više od 140 milijuna dolara ulaganja, više od 25% ukupnog kapitala prikupljenog u Italiji u istom razdoblju (4. tromjesečje 2015. – 1. tromjesečje 2018.).

>>>Hrvatski Gideon Brothers najbolji AI startup u Europi

Među poznatijim tvrtkama koje su uspješno porasle kao rezultat sudjelovanja u ScaleIT događajima nalaze se: Motork, Bemyeye, Musement, Tok.tv, Shopfully, Cuebiq, Spreaker (danas združen u Voxnest). Među odabranim start-up tvrtkama iz prošlogodišnjeg izdanja, njih tri – Artemest, Soundreef i HelloHungry.com – zaključile su nove krugove ulaganja u manje od 4 mjeseca nakon događaja.

[caption id="attachment_347920" align="aligncenter" width="671"] Foto: gabrielezanon.com[/caption]

Scale-up tvrtke koje ispunjavaju uvjete mogu se prijaviti do subote, 30. lipnja 2018.

Uvjeti prihvatljivosti:

  • ostvaren promet od najmanje 1 milijun eura u proteklih 12 mjeseci ili barem 1 milijun korisnika mjesečno (u slučaju elektroničkih B2C tvrtki)
  • rast od oko 100% u odnosu na isto razdoblje prošle godine
  • najmanje 20% ukupnog prometa ostvareno u inozemstvu ili postojanje jasne i održive strategije internacionalizacije

>>>Startup Camp od 12. do 16. rujna u Rijeci

Uži izbor bit će objavljen do 31. kolovoza i odabranim će tvrtkama biti omogućeno sudjelovanje u dvodnevnom događaju 17. i 18. listopada 2018. u Milanu. Na događaju će scale-up tvrtke predstaviti svoj poslovni model javnosti i imati individualne sastanke s međunarodnim investitorima i fondovima ulaganja u rizični kapital (krugovi ulaganja serije A, B i C u iznosu od 3 do 30 milijuna eura).

- Tijekom prethodnih događaja, ScaleIT je izgradio odnos povjerenja s više od 350 investitora iz Europe, SAD-a, Azije i Izraela. To je bilo moguće jer smo im predstavili tvrtke visoke kvalitete, komentirao je Lorenzo Franchini, suosnivač ScaleIT.

[caption id="attachment_347917" align="aligncenter" width="669"] Lorenzo Franchini; Foto: gabrielezanon.com[/caption]

Među fondovima ulaganja u rizični kapital koji su sudjelovali u prethodnim izdanjima nalaze se: Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Nauta Capital, Omnes, Partech Ventures.

>>>Finski startup SoftwareSauna priliku za poslovanje pronašao u Hrvatskoj

Ovogodišnji partneri događaja: Euronext, McKinsey, Orrick , Amazon Web Service, Salesforce, Silverpeak, Badenoch & Clark, Ludovici, Piccone & Partners,Endeavor, ABC Accelerator, Startups.watch, U-Start and U.S. Consulate General Milan.

05. veljača 2023 14:48