Aktualno
StoryEditor

Poslodavac Partner: JTI zaslužio 10. certifikat za izvrsno upravljanje ljudskim potencijalima, posebno je pohvaljen program mentorstva

05. Svibanj 2023.

Prošle je godine Japan Tobacco International (JTI) uspješno uveo unaprijeđen program mentorstva te je dodatno proširio ispitivanje organizacijske klime i angažiranosti zaposlenika čime je zaokružio desetogodišnje ulaganje u razvoj ljudskih resursa. Za dobivanje certifikata Poslodavac Partner JTI je morao proći detaljnu analizu HR sustava, a posebno se istaknuo u području privlačenja i zapošljavanja.

- Posebno pohvaljujemo program mentorstva u koji se mogu uključiti svi zaposlenici JTI-a na razini cijele regije. Baš zato što su i sami prošli kroz programe mentorstva, zaposlenici JTI-a kroz vlastito iskustvo doprinose razvoju i unaprjeđenju procesa mentoriranja pri čemu prenose znanje i stručnost kako bi pomogli razvoju vještina i stjecanju samopouzdanja novih zaposlenika. Na ovaj način mentori pružaju smjernice, podršku i savjete brojnim zaposlenicima. Upravo je takva HR praksa jedna od najpoželjnijih u kontekstu ulaganja u razvoj zaposlenika – izjavila je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner iz SELECTIO Grupe.

Uz potvrđenu kvalitetu HR praksi, JTI je dokazao i kontinuirani razvoj upravljanja ljudskim resursima. Ispitivanje zadovoljstva zaposlenika u JTI-u od prošle je godine još opširnije te uključuje i mjerenje zadovoljstva prilikama za razvoj. Unutar JTI- a provodi se i mjerenje zadovoljstva jasnoćom poslovne strategije, kvalitetom komunikacije s menadžmentom, sustavom nagrađivanja i brojim drugim aspektima na razini organizacije. Zanimljivo je i da su svi menadžeri educirani o raznim temama u području upravljanja ljudskim potencijalima zbog čega su izvrsni u vođenju timova. Osim toga, menadžeri potiču dvosmjernu komunikaciju, a zaposlenici mogu predložiti poboljšanja poslovanja kroz posebne programe i inicijative.

Poslodavac Partner je projekt SELECTIO Grupe, najveće grupacije za savjetovanje u ljudskim potencijalima, koji već 18 godina potiče razvoj poželjnih HR praksi na području cijele regije. Trenutno je u Hrvatskoj 50 nositelja certifikata, a cijeli popis dostupan je na employerpartner.eu/hr/nositelji-certifikata.

26. travanj 2024 10:53