Aktualno
StoryEditor

Potražite ljetna KineDok dokumentarna osvježenja

23. Srpanj 2018.

Ovoga ljeta u okviru KineDok programa gledajte besplatne projekcije svježih europskih dokumentarnih filmova u 10 hrvatskih gradova. Na programu je ukupno 37 projekcija sjajnih dokumentaraca, na najrazličitijim lokacijama – od nogometnog igrališta do muzeja i galerija.

Dodatnu snagu KineDok je ove sezone dobio kroz suradnju s riječkim projektom Europska prijestolnica kulture 2020 i njihovim programskim pravcem 27 susjedstva, a u okviru kojeg najavljujemo filmsko ljeto u „7 riječkih susjedstava“ diljem Primorsko – goranske županije: Delnicama, Drenovi, Novom Vinodolskom, Lovranu, Krku i Unijama! Osim u Susjedstvima, KineDok dokumentarce gledajte i u Zagrebu, Varaždinu i Križevcima.

KineDok

Projekt sedam europskih filmskih organizacija - KineDok, već četvrtu godinu za redom, za cilj ima zainteresirati širu publiku za dokumentarni film te razviti dijalog o društveno važnim temama i to izmještanjem projekcija van tradicionalnih kina te njihovim prikazivanjem na netipičnim lokacijama. Drugim riječima, film dolazi publici, i to na njihove omiljene lokacije – parkove, dvorišta, kulturne centre, nogometna igrališta, muzeje i galerije.

Uz omiljene stare lokacije: zagrebački Art Park, Galeriju K2 u Križevcima i Centar za mlade u Varaždinu, KineDok ovog ljeta dolazi na nove zanimljive i posebne lokacije: u staru gradsku jezgru Lovrana, u dvorište Zavičajnog muzeja Drenova, Dom kulture Novi Vinodolski, u kino Kariola u šumi u Malinskoj gdje se filmovi gledaju u „drive in“ stilu, na nogometno igralište otoka Unije, (koje „fušari“ i kao aerodrom), te u Nacionalni park Risnjak gdje će se projekcije gledati u srcu prirode, u nekadašnjoj kino dvorani Doma kulture.

Program KineDoka nastavlja se i na jesen, a do tada uživajte u ljetnoj KineDok sezoni. Ulaz na sve projekcije je besplatan, više o svim KineDok filmovima, terminima i lokacijama projekcija doznajte na www.kinedok.net.

07. srpanj 2022 02:56