Aktualno
StoryEditor

Potvrđeno da Sony radi na nasljedniku Playstationa 4

09. Listopad 2018.

Šef Sonya potvrdio je u razgovoru za Financial Times da kompanija radi na nasljedniku najprodavanije Sonyeve igraće konzole, premda nije dao detalje.

Predsjednik Kenichiro Yoshida otkrio je samo da se radi na novom hardveru, no nije želio potvrditi da će biti riječ o Playstationu 5, što je ostavilo širok prostor za nastavak dosadašnjih nagađanja o vrsti nasljednika najpoznatije konzole na svijetu.

>>>VIDEO: Stigao je PlayStation VR

Prema nekim glasinama, Sony razmišlja o razvijanju tableta temeljenom na računalstvu u oblaku koji bi se mogao spojiti s različitim uređajima i platformama kako bi na taj način iskoristio rastuću popularnost igranja preko interneta i povezao svoje poslovanje u filmskoj industriji s onim u industriji video igara, no ljudi bliski kompaniji tvrde da novi uređaj neće biti značajno drugačiji od svog prethodnika, piše FT.

Izvjesno je zato da će biti dovoljno snažan za korištenje u e-sportovima, odnosno profesionalnim natjecanjima koja privlače sve veću publiku i prihode proteklih godina, no ostaje veliko pitanje hoće li Sony slijediti primjer glavnog konkurenta Microsofta i riskirati s uređajem kompatibilnim s različitim platformama ili se odlučiti za provjerenu varijantu.

19. travanj 2024 08:17