Aktualno
StoryEditor

FOTO: Priča o gumi koja na stajalištu Haganj ‘godotovski‘ čeka željezničare

13. Ožujak 2019.

Na željezničkom stajalištu Haganj koji obasjan reflektorima još uvijek samo biva lijep, a ne služi svrsi još uvijek se ne traži parkirno mjesto više. Dapače, ne traži se parkirno mjesto uopće. I upravo stoga nikome ne smeta što se tu prije nekoliko mjeseci uparkirala ogromna kamionska guma.

HŽ Infrastruktura koja broji gotovo pet tisuća zaposlenika nije našla shodnim ni zgodnim ukloniti nesretnu ostavštinu nekog kamiona koji je otišao s novom, mlađom gumom u osvajanje novih kilometraža.

Budući da je u uređenje ove željezničke stanice koja nikako da dočeka otvaranje dionice pruge Gradec-Sveti Ivan Žabno ulupano 400.000 kuna i da je od raskošno osvjetljenog stajališta bjelodanija samo sporovozna i neučinkovita hrvatska administracija, već mjesecima potežemo pitanje ove stanice-simbola ne bi li potaknuli HŽ da barem malo požuri.

No čini se da nema odjeka. Stoga stavljamo pred vas jedno test pitanje. Što mislite kada će HŽ ukloniti ovu gumu?

Pruga Gradec – Sveti Ivan Žabno nije u funkciji jer se čeka interni tehnički pregled - tako je Lideru odgovoreno iz HŽ Infrastrukture u srpnju 2018., a isti je odgovor na naš upit stigao i krajem veljače. Tada smo dobili i informaciju da će vlakovi prvom izgrađenom novom prugom u Hrvatskoj u posljednjih 40 godina, za koju se očekivalo da će proraditi već 2018., početi voziti tek u drugoj polovini 2019. godine. Naravno, ako dotad odrade interni tehnički pregled pruge; i možda maknu jednu kamionsku gumu...

[caption id="attachment_375890" align="aligncenter" width="750"] Mjesecima parkiralište koristi - jedna guma, Foto: Lider[/caption]

20. travanj 2024 01:30