Aktualno
StoryEditor

Prince u krvi imao kobnu količinu lijeka 50 puta jačeg od heroina

01. Travanj 2018.

Legendarni Prince preminuo je od predoziranja fentanilom, legalnom suspstancom pedesetak puta jačom od heroina, piše Associated Press.

Toksikološki nalazi pokazuju da je slavni pop kantautor u trenutku smrti u krvi imao 67,8 mikrograma po litri, a samo tri mikrograma, ističu stručnjaci, mogu predstavljati kobnu količinu.

>>>Tko će 2018. u kuću slavnih Rock&Rolla? Nominirani Bon Jovi, Radiohead, Depeche Mode

Od samog početka sumnjalo se kako je upravo ovaj lijek ubio slavnog glazbenika, posebno jer je na njegovom imanju Paisley Park policija pronašla velik broj praznih bočica fentanila.

Liječnici su Princeovu krvnu sliku usporedili s "napunjenim pištoljem uperenim u njegovu glavu" i dodali kako je količina lijeka koju je uzeo nevjerojatna čak i za dugogodišnje konzumente.

>>>Prince planira tužiti YouTube zbog kršenja autorskih prava

Tvorac hitova poput "Purple Rain", "1999" i "When Doves Cry" pronađen je mrtav u liftu Paisley Parka 21. travnja 2016. godine, a obdukcijom je utvrđeno i kako je lijek uzeo oralnim putem.

Prošlog tjedna, glavni tužitelj objavio je da trenutno pregledavaju sva policijska i medicinska izvješća te će u najskorije vrijeme odlučiti hoće li se i protiv koga podizati optužnice.

https://www.youtube.com/watch?v=UG3VcCAlUgE

Istovremeno, lokalne vlasti u Minnesoti planiraju ogradu Princeovog imanja pretvoriti u mjesto odavanja počast.

Ograda će tako sadržavati display na kojem će se emitirati poruke njegovih obožavatelja, koncertne snimke i videospotovi.

28. travanj 2024 15:09