Aktualno
StoryEditor

Prodaja Horvatinčićeva zemljišta proglašena nevažećom

25. Rujan 2017.

Trgovački sud donio je rješenje kojim se prodaja više od 15.000 četvornih metara oranica tvrtke u stečaju poduzetnika Tomislava Horvatinčića, Dorf d.o.o, oglašava nevažećom te će se odrediti nova prodaja zemljišta tog stečajnog dužnika s više od 66 milijuna kuna nagomilanog duga.

Rješenjem Trgovačkog suda nevažećom je oglašena prodaja zemljišta Dorfa d.o.o u Strmcu Samoborskom kraj naselja Hoto vila, a koje se u zemljišnim knjigama vodi kao gotovo trideset oranica površine od četiri do gotovo 2400 četvornih metara.

>>>Splitski poduzetnik optužen zbog makinaže sa stanovima

To je zemljište na javnim dražbama početkom ove godine bilo prodano trojici kupaca, među kojima je i Grad Sveta Nedelja, koji su prije nadmetanja položili jamčevinu od više od 38.000 kuna, ali nisu u zakonski predviđenim roku platili punu cijenu za kupljeno zemljište.

- Nakon nove prodaje i utvrđenja razlike između kupovnine postignute na prijašnjoj i novoj prodaji, te nakon namirenja troškova nove prodaje, bit će odlučeno o iznosu zadržane jamčevine, navodi se u sudskom rješenju.

>>>Stečaj ugasio šibensku Rivijeru, nekretnine na prodaju

Tvrtka Dorf d.o.o osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom nešto većim od osam milijuna kuna, a kao jedini osnivač te graditeljske tvrtke navodi se Tomo Horvatinčić. Tvrtka je zapala u probleme nekoliko godina kasnije, a sredinom 2015. je sudskim rješenjem postavljen stečajni upravitelj. Ukupni iznos tražbina vjerovnika te Horvatinčićeve tvrtke, prema izvješću stečajnog upravitelja, iznosi 66,4 milijuna kuna.

16. travanj 2024 13:16