Aktualno
StoryEditor

Program ‘Zaželi‘ omogućio posao za 219 žena u Iloku i vukovarsko-srijemskim općinama

06. Prosinac 2017.

U Regionalnom poslovnom centru u Lovasu u srijedu je predstavljen program "Zaželi" koji će se provoditi na području Iloka te deset vukovarsko-srijemskih općina, a u sklopu kojega će posao dobiti 219 teško zapošljivih žena te 20 voditelja i asistenata. Riječ je o općinama Lovasu, Starim Jankovcima, Tovarniku, Tompojevcima, Tordincima, Bogdanovcima, Negoslavcima, Trpinji, Borovu i Nuštru.

>>>FOTO: Projektom Zaželi zaposlit će se 900 žena u Slavoniji

Vrijednost programa premašuje 33 milijuna kuna, čime će se znatno poboljšati kvaliteta života na tom dijelu Vukovarsko-srijemske županije, rečeno je na predstavljanju programa "Zaželi" koji su predstavili Općina Lovas, Ured za međunarodnu suradnju TINTL i Lokalna akcijska grupa (LAG) Srijem.

- Zaposlene žene u sklopu projekta brinut će se o starim i nemoćnim osobama. Ukupno će svaka peta nezaposlena žena na području koje pokriva LAG kroz ovaj projekt dobiti posao, rekao je predsjednik Lokalne akcijske agencije (LAG) Srijema Dragan Sudarević i dodao kako se očekuje da će natječaj za zapošljavanje u sklopu programa "Zaželi" biti raspisan početkom 2018. godine.

>>>Pavić: Zaposlit ćemo tri tisuće žena, svaka će pomagati četiri starija kućanstva

Po riječima Tanje Cirbe, načelnice lovaške općine, u kojoj će se zaposliti 27 žena koje će se skrbiti o 150 korisnika, zajedništvom i dobrom međuopćinskom suradnjom može se mnogo učiniti na razvoju lokalnih sredina, posebice realizacijom EU projekata.

Istaknula je kako je samo u toj općini ove godine realizirano 20-ak projekata vrijednih više od 10 milijuna kuna, a općinski je proračun samo dva milijuna.

 

14. srpanj 2024 15:57