Aktualno
StoryEditor

Pucar: Podravka bi mogla biti vodeća u preuzimanju dijelova Agrokora

27. Rujan 2017.

Podravka bi mogla biti vodeća među tvrtkama koje će preuzeti pojedine dijelove Agrokora, odgovorio je novinarima Marin Pucar, predsjednik Uprave koprivničke tvrtke, na Liderovoj konferenciji Dan velikih planova.

- Kada dođe do tih procesa onda sam pobornik da kompanije koje imaju najveći sinergijski i najveći efekt na konsolidaciju prehrambene industrije, budu te koje će pojedine dijelove ili pojedine kompanije integrirati i na taj način povećati konkurentnost, a pogotovo izvoz hrvatskog gospodarstva, izjavio je Pucar.

>>>Ramljak: Akvizicija Mercatora bila je čavao u lijes Agrokora

O prilikama, opasnostima i prognozama za iduću godinu bilo je riječi na okruglom stolu. Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo rekao je  da očekuje značajan rast poslovanja, val investicija od oko 300 milijuna kuna, modernizaciju sustava, digitalizaciju poslovanja i svakog poštara sa pametnim telefonom.

>>>Siniša Topalović: Unatrag pet godina turizam bilježi pad prihoda za 41 euro po stranom dolasku

Predsjednik Uprave RBA Michael Georg Muller govorio je o makreokeonomskim pokazateljima i rekao da je gospodarski rast posljedica rasta u okružju te da rast vidi i 2018. godine, ali usporen. Generalni direktor Renault Nissan Adriatic Jean-Pierre Mesić govorio je da su u Hrvatskoj ove godine rasli 14 posto, zahvaljujući najviše rent-a-car industriji, te da bi iduće godine trebali dostići 66 tisuća prodanih automobila.

>>>Plenković: Poduzetnicima ćemo do kraja godine dodijeliti 700 milijuna eura subvencija

Vlasnik tvrtke Include Ivan Mrvoš spomenuo je probleme poput otežane mogućnosti dobivanja investicijskih kredita i zadržavanja kvalitetnog kadra koji dobiva izdašne ponude iz inozemstva, dok je Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea uočio da u turizmu postoji problem infrastrukture te da ne postoji veliki plan za turizam.

 

26. siječanj 2023 10:35