Aktualno
StoryEditor

Ribić otišao u mirovinu, Matija Kroflin novi glavni tajnik Sindikata znanosti

02. Siječanj 2023.

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja izvijestio je u ponedjeljak da je njegov osnivač, dugogodišnji čelnik i glavni tajnik Vilim Ribić otišao u mirovinu, a Malo vijeće Sindikata imenovalo je Matiju Kroflina na dužnost glavnog tajnika.

Kroflin, koji je na dužnost stupio 1. siječnja, magistar je ekonomije i dugogodišnji makroekonomist Sindikata a dvije je godine obnašao dužnost pomoćnika glavnog tajnika. 

Iz Sindikata su poručili svojim članovima da ‘mogu biti sigurni da će Sindikat i dalje biti snažan zagovaratelj unaprjeđenja njihove materijalne pozicije, razvoja sustava u kojem rade, ali i utjecajna društvena organizacija s jasnim načelima i ciljevima djelovanja‘.

Ističu kako je Ribić, koji je u mirovinu otišao zadnji dan prosinca prošle godine, prestao obnašati bilo kakvu izvršnu funkciju unutar Sindikata, ali će svojim iskustvom, znanjem i savjetima u narednom razdoblju pomagati i iz mirovine u svojstvu savjetnika te kao član Senata Sindikata, zajedno s drugim bivšim čelnicima Sindikata.

- Pred novim čelništvom posao je održavanja, ali i postupnog unaprjeđenja visokih standarda djelovanja koje je Sindikat dostigao u proteklom razdoblju - stoji u priopćenju. 

07. travanj 2024 05:22