Aktualno
StoryEditor

Robert Redford: Uloga muškaraca odsad će biti da saslušaju žene

20. Siječanj 2018.

Američki glumac i redatelj Robert Redforda u četvrtak je kazao da pokret #metoo, usmjeren protiv spolnog nasilja predstavlja prekretnicu koja će izmijeniti kulturu Hollywooda kada je posrijedi jednakost između muškaraca i žena i tolerancija prema neprimjerenom ponašanju pojedinaca.

>>>Salma Hayek: Weinstein je godinama bio moje čudovište

Slavne osobe iz svih društvenih miljea, među kojima i onog flmskog nedavno su se udružile u pokretu #metoo, koji mnogi ne smatraju pokretom jer nema takvu strukturu. On je doživio velik odjek nakon holivudske afere povezane uz moćnoga holivudskog producenta Harveya Weinsteina.

"Smatram da je promjena neizbježna i da će se uskoro dogoditi. Ja sam optimističan", rekao je osamdesetjednogodišnji Redford na konferenciji za novinare održanoj u Utahu u povodu otvorenja festivala nezavisnog filma Sundance čiji je utemeljitelj.

"To je neka vrsta prekretnice jer je uzburkala neke stvari. Žene će imati značajnije mjesto u društvu", objasnio je.

>>>Roberto Cavazos: Dečki su se bojali reći Spaceyju da ih prestane dodirivati

Redford smatra da će muškarci imati veliku odgovornost u promjenama: "Uloga muškaraca odsad će biti da saslušaju žene i da s njima više razgovaraju o važnim stvarima."

>>>Tarantino: Znao sam da priče o Weinsteinu nisu puke glasine

S obzirom na to da je Sundance prvi veći filmski festival nakon pokretanja pokreta "metoo sve što se ondje izgovori imat će velik odjek.

Početkom listopada časopisi New York Times i New Yorker objavili su informaciju po kojoj su producenta za spolno zlostavljanje optužile brojne žene. Vijest je pokrenula lavinu priznanja mnogih žena zaposlenih u filmskoj industriji.

05. prosinac 2023 15:36