Aktualno
StoryEditor

Schwarzenegger najavio tužbu protiv naftnih kompanija jer ‘svjesno ubijaju ljude‘

14. Ožujak 2018.

Bivši kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger planira tužiti naftne kompanije jer, kako tvrdi, svjesno ubijaju ljude diljem svjeta. U nedavnom intervjuu kazao je da još uvijek priprema tužbu, te da je u pregovorima s privatnim odvjetničkim uredima, javlja The Hill.

Naftnu industriju usporedio je s duhanskom kazavši da su godinama i desetljećima bili svjesni činjenice da pušenje ubija ljude, no skrivali su je od javnosti, da bi na kraju pred sudom morali platiti stotine milijuna dolara zbog toga.

>>>Marc Benioff: Facebook i duhanska industrija jednaki

Za naftne kompanije kaže da su od 1959. upoznate da se globalno zatopljenje događa zbog fosilnih goriva, što su dokazali vlastitom studijom te u konačnici da ugrožavaju ljudske živote.

- Apsolutno je neodgovorno znati da vaš proizvod ubija ljude, a ne imati naljepnicu s upozorenjem kao što je na duhanskim proizvodima, objašnjava Schwarzenegger.

Donald Trump na tapeti

Smatra da bi svaka benzinska postaja, svaki automobil i proizvod koji sadrži fosilno gorivo trebao imati naljepnicu s upozorenjem. Osim toga, nada se da će se svijest o štetnim učincima fosilnih goriva globalno proširiti.

>>>Istraživanje: Dizelaši godišnje ubiju 6.000 Nijemaca

Također se obrušio na Donalda Trumpa izjavivši da ne razumije zašto pod utjecajem Rusije govori određene stvari. Već neko vrijeme Schwarzenegger upućuje kritike prema Trumpu kojeg je izazivao tijekom predizborne kampanje, što se nastavilo i nakon izbora.

23. svibanj 2024 12:01