Aktualno
StoryEditor

Startup Underline Science uz pomoć South Central Ventures zatvorio je novu rundu financiranja

24. Svibanj 2022.
Aleksandar Lazinicafoto Underline Science

Alex Lazinica, uspješni osnivač nekoliko globalnih tvrtki oduševio je svjetsku znanstvenu elitu

Underline Science, startup koji ima cilj unaprjediti pristup video sadržaju prestižnih svjetskih sveučilišta, zatvorio je novu rundu financiranja u iznosu od 2,5 milijuna dolara. Financiranje su predvodili South Central Ventures kroz novi fond za regionalne startupe SCV Technology fund III te Dutch Founders Fund.

Kao rezultat, Jure Mikuž (South Central Ventures) i Laurens Groenendijk (Dutch Founders Fund) postali su članovi Upravnog odbora Underline Science.

Underline Science, tvorci najveće svjetske biblioteke znanstvenog sadržaja, Underline Digital Video Library (DVL), ili Netflixa za znanstvenike, kontinuirano rade na poboljšavanju pristupa kvalitetnom znanstvenom video sadržaju. U njihovom se portfelju nalazi više od 26000 videozapisa iz raznih područja znanosti, poput tehnologije, inženjerstva, zdravstva, ali i društvenih i humanističkih znanosti.

To su video sadržaji prestižnih svjetskih sveučilišta i njihovih predavača, poput MIT, Harvarda, UCLA, ali i znanstvenika iz drugih kompanija i asocijacija, poput UNESCA, Facebooka i Googla. Video sadržaj je kompletiran sažetkom, transkripcijom na engleskom jeziku, biografijom, fotografijom autora i najvažnijim, digitalnim identifikatorom objekta (DOI) koji osigurava jednostavno pretraživanje.

- Naša misija je širiti znanost putem video formata, čineći ga globalno dostupnim, ali istodobno, obogaćivati i očuvati virtualni konferencijski sadržaj. Naša revolucionarna znanstvena digitalna videoteka pruža nove mogućnosti za pristup i proširenje znanstvenih zapisa, što će doprinijeti ubrzanju znanstvenih otkrića.

Novi krug financiranja pomoći će nam da poboljšamo sadržaj DVL-a, istodobno, pomoći će nam da jačamo i razvijamo naš tim ali i proširimo strategiju izlaska na tržište. Veseli nas povećanje sadržaja ali isto tako i širenje na knjižnično, državno, korporativno i institucionalno tržište - izjavio je izvršni direktor i osnivač Underline Science, Alex Lazinica.

- Vjerujem kako će im ova runda financiranja biti dobar vjetar u leđa te da će im omogućiti da unaprijede performanse i pozicioniraju se kao globalni lideri u stvaranju biblioteke znanstvenog sadržaja.

Jako smo uzbuđeni što se pridružujemo maloj, ali iznimno perspektivnoj Underline Science obitelji.

Ova investicija je ujedno i prvo investiranje South Central Venturesa iz novog 70 milijuna eura teškog fonda za regionalne startupe SCV Technology Fund III., rekao je Jure Mikuž, managing partner South Central Venturesa koji je vodio zatvaranje runde financiranja.

- Iznimno nas veseli pratiti rast i razvoj Underline Science, Alex je nevjerovatan poduzetnik, čije nas ideje sve inspiriraju. Vjerujemo da će Underline Science vrlo brzo postati dominantan igrač u agregaciji znanstvenog sadržaja. -  izjavio je founding partner Laurens Groenendijk iz The Dutch Founders Fund.

15. srpanj 2024 10:33