Aktualno
StoryEditor

Tehnika: Prijedlog Zagorje Tehnobetona za pokretanje stečaja neosnovan

16. Veljača 2018.

Zagrebačka građevinska tvrtka Tehnika izvijestila je u petak da je prijedlog za pokretanjem stečajnog postupka nad njom, koji je podnijelo Zagorje Tehnobeton, neosnovan te očekuje da bude odbijen zbog nepostojanja zakonskih razloga.

Tehnika je u srijedu izvijestila da je u 2017. poslovala s gubitkom od 141,8 milijuna kuna, u odnosu na 926 milijuna kuna neto dobiti ostvarene godinu ranije, a na negativan rezultat poslovanja posebno je utjecao otpis potraživanja od društava u sustavu koncerna Agrokor.

Uprava Tehnike u svom priopćenju navodi kako je doznala da je Zagorje Tehnobeton, s kojem Tehnika vodi prvostupni sudski postupak u vezi utvrđenja visine međusobnih potraživanja i protupotraživanja, podnijelo neosnovan prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad tom tvrtkom.

>>>Tehnika gradi skladišta za Carlsberg u Koprivnici

Ističu da Zagorje Tehnobeton nije vjerovnik Tehnike jer nema pravomoćno utvrđeno bilo kakvo potraživanje prema toj kompaniji. Iz Tehnike još kažu da o prijedlogu za pokretanje stečajnog postupa nisu formalno obaviješteni te očekuju da takav neosnovan prijedlog bude odbijen zbog nepostojanja zakonskih razloga.

Kako u petak navodi Poslovni dnevnik, građevinska tvrtka Zagorje Tehnobeton podnijela je krajem siječnja zahtjev za pokretanje stečajnog postupka nad Tehnikom zbog duga od 50-ak milijuna kuna.

>>>Tehnika smanjila gubitak

Tehnika, ističe se u tekstu, posluje relativno dobro, iako joj je račun prošlog tjedna bio u blokadi, no jedna je od tvrtki koja dobiva nove poslove i koja na tržištu uspijeva odoljeti udarima slabe građevinske aktivnosti.

U tekstu stoji i da se Zagorje Tehnobeton nada dogovoru o namiri potraživanja izvan sudskog postupka, ali i da je zbog zaštite svojih interesa moralo pokrenuti postupak.

20. travanj 2024 02:17