Aktualno
StoryEditor

Three Arrows Capital pod istragom SEC-a i CFTC-a

18. Listopad 2022.

Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) i Komisija za trgovanje robnim ročnicama (CFTC) istražuju je li kripto ulagački fond Three Arrows Capital (3AC) prekršio određena pravila oko ponašanja ulagača, prenosi Bloomberg.

Naime, regulatori utvrđuju je li tvrtka obmanjivala ulagače o svojim bilancama i zašto se nije uspjela registrirati kod dviju agencija.

SEC i CFTC nisu potvrdili da je istraga u tijeku, ali je Bloomberg umjesto toga o navodnoj istrazi citirao neimenovani izvor.

Three Arrows Capital prvi se put susreo s financijskim problemima kada je izgubio novac tijekom kolapsa terre u svibnju. Tvrtka je podmirila zajam Voyager Digitalu 27. lipnja i naređeno joj je da likvidira imovinu 29. lipnja. Nekoliko dana kasnije, 1. srpnja, proglasila je stečaj.

Slučaj je izazvao još kontroverzi jer su osnivači tvrtke napustili svoje urede u Singapuru u srpnju prije nego što su pobjegli iz zemlje i nisu se pojavili na sudu. Međutim, novija izvješća sugeriraju da je suosnivač Su Zhu komunicirao sa sudovima.

Three Arrows Capital već se nalazi pod istragom regulatora u Singapuru. Ti regulatori tvrde da je tvrtka dala lažne informacije monetarnom tijelu tvrtke i premašila prag svoje imovine pod upravljanjem od 250 milijuna dolara.

Tvrtka je također postupila u skladu s naredbama u sklopu stečajnog postupka. Stečajni upravitelj Teneo dobio je dozvolu za istragu tvrtke od strane Singapurskog visokog suda.

Međutim, jučerašnje vijesti označavaju prvo izvješće o istragama dvaju najvećih američkih financijskih regulatora, SEC-a i CFTC-a. Ostaje za vidjeti kako će ovaj novi razvoj događaja utjecati na cijeli slučaj.

16. travanj 2024 01:04