Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Dogusu, Vagrosu Zagreb, Pastor inženjeringu...

22. Ožujak 2019.

Cem Ecevit novi je direktor tvrtke DOGUS CROATIA d.o.o. umjesto Ethema Nacija Başerdema. U Upravi tvrtke koja vodi operacije turskog DOĞUŞ HOLDINGA u Hrvatskoj od ranije su Burak Baykan (od 2015.) i Özlem Kavasoğlu (od 2017.).

Katica Posavac nova je direktorica VAGROSA ZAGREB. Njen prethodnik  Miroslav Pavelić bio je direktor manje od dva mjeseca - od 21. prosinca 2018. (kad je imenovan umjesto vlasnika Vlade Duspare) do 12. veljače 2019.  Duspara je izabrao poziciju prokurista. Bave se proizvodnjom i distribucijom voća i povrća, a glavni proizvod je mandarina.

Eduard Vasilj novi je predsjednik NO-a PASTOR INŽENJERINGA d.d. umjesto Danijela Šterna. Novi članovi NO-a su i Janislav Šaban i Dubravko Mar, a mandat je istekao Ingrid Žnidarić, Konstantinu Darmaniyanu i Miroslavu Smiljancu. Štern je većinski vlasnik PASTOR INŽENJERINGA (77,07 posto posredstvom svoje tvrtke IGNIS PLACITUM), i dosad je bio na funkciji zamjenika članaa Uprave, a sad je jedini član Uprave. Prokurist je Željko Lekšić.

Paul Ronald Mower novi je direktor tvrtke  GROUPM CENTRAL EUROPE ZAGREB za tržišno komuniciranje umjesto Gavina Dukea. U Upravi tvrtke u nizozemskom vlasništvu od ranije su direktorice Rajna Cuculić i Valentina Bujkal-Sudak.

Dosadašnji član Uprave CROATIAŠPEDA d.d. iz Zagreba Dino Ferić imenovan je predsjednikom Uprave umjesto Kristine Klakočar Barišić, koja je sad članica Uprave, zajedno s Marijanom Pečar i Mirelom Lopac. Tvrtku vlasnički kontrolira četvero suvlasnika – Lidija Klakočar, Nikola Dubravica, Ivica Biondić i Vladimir Ferić – svaki sa po 20-ak posto dionica, Klakočar je predsjednica NO-a, Dubravica njen zamjenik,a Biondić član. Predstavnik četvrte obitelji najvećih suvlasnika sad je predsjednik Uprave.

Vlado Kruhak i Igor Vidmar zamijenili su uloge u NO-u tvrtke VODOPRIVREDA LONJA-ZELINA d.d. iz Dugog Sela. Sad je Vidmar predsjednik, a Kruhak njegov zamjenik. U NO-u je ostao Jozo Katić, a novi članovi su Ivan Zadravec i Siniša Cerjanec umjesto Željka Koščice i Joze Vrdoljaka.

Dosadašnji član NO-a RIJEKAPROJEKTA Mladen Grbac novi je predsjednik NO-a umjesto Zvonimira Medeka koji nije više ni član. Novi član NO-a je Damir Šimunić, a treći član Darko Pavoković u NO-u je od 2012.

Tvrtka HARVEY NORMAN ZAGREB d.o.o. promijenila je naziv u HARVEY NORMAN CROATIA.

Azra Fajković Nemet izašla je iz suvlasništva u ZAGREBINSPEKTU d.o.o. ova tvrtka za kontrolu i inženjering sad ima još 56 suvlasnika.

Thomas Schachner novi je direktor GROHE ADRIJE d.o.o. umjesto Tina Bana. Per Olof Jonas Persson Brennwald ostao je na direktorskoj poziciji.

Csaba Gal novi je član NO-a Inine tvrtke STSI-INTEGRIRANI TEHNIČKI SERVISI d.o.o. iz Zagreba umjesto Davorke Tancer.

Tvrtka S&T CARRIER BUSINESS iz Zagreba pripojena je vlasniku, tvrtki S&T HRVATSKA.

Ivica Prevolšek novi je predsjednik Uprave tvrtke EXPORTDRVO PROJEKTI d.o.o. iz Zagreba umjesto Marija Frlana, koji je sad član Uprave umjesto Krunoslava Išpana. Suvlasnik tvrtke Renato Išpan ostao je prokurist.

Ivana Marušić Zubović ušla je u vlasničku strukturu DUBROVNIK TRAVELA d.o.o., koji ima još četiri suvlasnika – Danijela Marušića, Marka Podkubovšeka, Matu Božovića i Marija Marušića.

Katica Pavlaković preuzela je kao nova vlasnica i direktorica tvrtku BONA FIDE LJ.D.I. d.o.o. od Ilije Bošnjaka. (8. veljače), koji je bio vlasnik i direktor samo tjedan dana – 30. siječnja preuzeo je tvrtku od Ljerke Ljubičić, koja je tvrtku preuzela u proljeće 2017. od Dragana Ivanovića. Zanimljivost je da je kratkotrajni direktor te tvrtke, koja se tada zvala DIM GRAĐENJE, od 30. prosinca 2016. do 27. siječnja 2017 bio Nikica Valentić.

Harun Gadžo i Valentin Ilievski novi su članovi NO-a tvrtke MESSER CROATIA PLIN d.o.o. iz Zaprešića umjesto Hansjörga Karla Grubera i Danila Lukača.

Anđelko Barat novi je direktor ALUMILA ZAGREB umjesto Daniela Đakića, koji je suvlasnik tvrtke. Drugi suvlasnik je tvrtka BH ALUMINIUM iz Vlasenice (BiH).

Miroslav Delić novi je predsjednik jednočlane Uprave splitskog autobusnog prijevoznika PROMETA umjesto Tomislava Vojnovića. Dejan Glavina umjesto Anđelka Bosančića novi je član 16-eročlanog NO-a koji predstavlja 17 suvlasnika – grada Splita i 16 dalmatinskih gradova i općina.

20. travanj 2024 06:04