Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Tomašković preuzeo Croatia osiguranje, Wienerberger ostao bez Ilovca…

21. Svibanj 2019.

Donedavni predsjednik Uprave HRVATSKOG TELEKOMA Davor Tomašković preuzeo je 1. svibnja, kako je i najavljeno, poziciju predsjednika Uprave CROATIA OSIGURANJA od Damira Vanđelića. Tjedan dana ranije iz Uprave je izašao Nikola Mišetić, a uz Tomaškovića u Upravi su ostali Marijan Kralj, Robert Vučković i Miroslav Klepač. Tomaškovićevi prvi kadrovski potezi bili su ukidanje nadzornih odbora u tvrtkama kćerima – CROATIA-TEHNIČKI PREGLEDI, CROATIA PREMIUM i CO ZDRAVLJE.

WIENERBERGER-ILOVAC iz Karlovca promijenio je naziv, i ostao bez originalnog dijela imena – ILOVAC. Osim toga, tvrtka je revidirala i predmet djelovanja. WIENERBERGER-ILOVAC bila je industrija opeke i građevinskog materijala, a WIENERBERGER ima dodatak ‘za proizvodnju i prodaju građevinskog materijala‘.

Ivanka WEISS izašla je iz vlasničke strukture tvrtke GRAVIA iz Osijeka, koja sad ima 21 suvlasnika.

Zvonko Hladnik svoj suvlasnički udio u tvrtki MILLA iz Zagreba prenio je na tvrtku GORE ADRIA, koju je istovremeno od Ike Celić vlasnički preuzeo John Edward Boeckel. Ika Celić ostala je direktorica GORE ADRIJE i dodijeljena joj je prokura u MILLI. Zvonko Hladnik ostao je direktor, a osnivačica tvrtke koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata, Blaženka Hladnik, ostala je suvlasnica.

Ljiljana Movre razriješena je dužnosti članice Uprave KARLOVAČKE BANKE.

Tvrtka OROSLAVJE – ZAŠTITNA OPREMA skratila je naziv u OZO KONFEKCIJA. Istovremeno je vlasnica i direktorica Katarina Jagečić direktorom imenovala i Tihomira Jagečića.

Željko Jurić novi je član Nadzornog odbora tvrtke TOKIĆ iz Zagreba.

Marinela Perić nova je direktorica tvrtke PIKO iz Volavja (Jastrebarsko) umjesto Vice Skelina, a Ivan Valentić ostao je na poziciji direktora, ali sa smanjenim ovlaštenjima. Vlasnik proizvođača peradi iz Volavja (Jastrebarsko) je NAVI UPRAVLJANJE, u kojem je Juro Majić postao suvlasnik umjesto Iris Valentić. Drugi suvlasnik je Ivan Valentić, koji je ostao direktor, ali mu se u upravljanju pridružio i Majić. Vlasnik NAVI UPRAVLJANJA (nekadašnje TERA VINO) bio je Nikica Valentić, koji je 2011. vlasništvo prepustio Ivanu Valentiću i Iris Valentić.

Sanji Bežan drugi je put produžen privremeni polugodišnji mandat na čelu BRIJUNI RIVIJERE. Država je vlasnik 67 posto tvrtke (Istarska županija ima 33 posto) i očito se ne može odlučiti za trajnije rješenje. Inače, Bežan je već odradila petogodišnji mandat na čelu tvrtke koja već godinama raspisuje prednatječaje i natječaje.

Matko Bolanča izašao je iz vlasničke strukture INSPIRE INVESTMENTSA, ali je ostao predsjednik Uprave.

15. travanj 2024 04:02