Poslovna scena
StoryEditor

Adacta otvorila ured u Moskvi i traži strateške partnere za Afriku i Latinsku Ameriku

13. Listopad 2015.

Tvrtka Adacta, koja se bavi razvojem i uvođenjem poslovno informacijskih rješenja, poslovnim savjetovanjem i upravljanjem uvođenja promjena u poduzećima, ove je godine ostvarila 150-postotni rast prihoda u segmentu BI (business intelligence) i CRM-a (custumer relation ship management). Na koncu godine tvrtka, koja na hrvatskom tržištu posluje već punih 15 godina, bilježi i trend porasta broja zaposlenih, kao i rast prihoda.

"Jednoznamenkast, ali još uvijek rast", rekao je Krešimir Mlinarić, direktor tvrtke Adacta na novinarskom briefingu, istaknuvši kako se tvrtka i širi te da je nedavno otvoren i ured u Moskvi gdje će se raditi sa dvije osiguravateljske tvrtke, obje među top 10 u Rusiji. Postoji interes, dodao je, i za ulaz na tržište južne Afrike i Latinske Amerike, no na ta tržišta Adacta ne planira ući sama već u suradnji sa strateškim partnerima.

Povećani fokus i daljnje utvrđivanje tržišne pozicije Adacta očekuje u sektoru prodaje i opskrbe energentima, a povećan investicijski ciklus očekuje se u kadrove i opremu na regionalnoj razini.

05. listopad 2022 18:16