Poslovna scena
StoryEditor

Atlantska plovidba zainteresirana za kupnju Hotela Maestral

25. Ožujak 2014.

Atlantska plovidba predala je danas pismo namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica Hotela Maestral, priopćeno je iz te dubrovačke tvrtke.

Pismo namjere predano je u skladu s uvjetima javnog poziva, koji je 24. veljače u ime hrvatske Vlade objavio Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP).

Kako se navodi u priopćenju, podnošenje obvezujuće ponude ovisit će o odluci o početnoj cijeni i uvjetima prodaje, provedenoj dubinskoj analizi Hotela Maestral, kao i o provedbi prikupljanja obvezujućih ponuda.

Maestral raspolaže s pet hotela u uvali Lapad, ukupnog smještajnog kapaciteta od 930 kreveta u 483 sobe, te ima 151 zaposlenika.

Financijski podaci s Zagrebačke burze pokazuju da je temeljni kapital Maestrala 103,1 milijun kuna, nominalna vrijednost dionice 200 kuna, dobit krajem prošle godine 1,7 milijuna kuna, a ukupne obveze 78,2 milijuna kuna. U toj dubrovačkoj hotelskoj kući država posjeduje 68,25 posto udjela.

Rok za predaju obvezujućih ponuda za Maestral, kao i za dubrovačku hotelsku tvrtku Plat, te rapski Imperial i splitsku brodarsku tvrtku Jadroplov, istječe sutra u 15 sati.

S dosadašnjim su odazivom u CERP-u zadovoljni, a tko je sve poslao prijave znat će se krajem ovoga tjedna, jer će u obzir uzimati i pisma interesa koje potencijalni investitori budu slali poštom, sa sutrašnjim datumom do 15 sati.

Nakon tog, CERP će na dostavljanje obvezujućih ponuda pozvati samo one koji su dostavili pisma namjere, čemu će prethoditi i donošenje odluke o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za svako pojedinačno društvo.

25. svibanj 2022 20:14