Poslovna scena
StoryEditor

Konzum klik - novi koncept online trgovine

30. Studeni 2015.

[gallery columns="5" ids="226357,226359,226360,226361,226362,226363,226364,226365,226366,226367,226368"]

Konzum klik, novi koncept online trgovine, početak je nove ere u maloprodaji u Hrvatskoj. Projekt, koji je u funkciji od danas, uključuje investiciju od 30 milijuna kuna u izgradnju i opremanje novog logističkog centra koji se prostire na više od 5.000 kvadrata na Zagrebačkoj aveniji na Vrbanima na prostoru bivšeg Getro-a.

No, najopremljeniji centar u ovom dijelu Europe ne može funkcionirati bez kompletno redizajniranog web sučelja koje online kupnju čini sada lakšom i dostupnijom.

- Vjerujemo u budućnost online trgovine, iako smo prvi i jedini trgovac koji taj segment razvija, a očekujemo rast prodaje putem interneta i do tri puta - rekao je Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma.

Dosad su se sve online narudžbe komisionirale u Superkonzumima, dolazilo je do pogrešaka, roba se nije dobro sortirala, a kvaliteta je dolazila u pitanje. Tih problema u tehnološki naprednom centru na Vrbanima više neće biti. Svi zaposlenici prošli su posebnu edukaciju sortiranja narudžbi, tako da ništa nije prepušteno slučaju. Modernom tehnologijom skeniranja pruža se mogućnost točnog komisioniranja čak 12 različitih narudžbi istovremeno, a koliko je sustav napredan najbolje govori činjenica da sam upozorava na istek roka određenog proizvoda, objasnio je Knez. U samom centru dostupno je čak 8000 artikala, a asortiman će se širiti prema željama kupaca.

- Narudžbe šaljemo zasad samo u Zagreb i okolicu, a u planu je širenje na Rijeku, Osijek i Split, a konačno i na regiju putem Mercatorovih centara i Ideje - najavio je Knez te istaknuo kako je najveća novina što će od transakcije narudžbe do dostave u Drive in-u na Vrbanima, što će profunkcionirati u siječnju, proći će točno dva sata. Minimalna narudžba iznosi 200 kuna, a za iznos kupnje preko 500 kuna dostava je besplatna.

Nove web stranice Konzum klika puno su jednostavnije za korištenje, koncept prodaje je podređen brzini kupnje, sigurnosti i kvaliteti isporučenih proizvoda. Tražilica omogućava istodobno pretraživanje više različitih artikala, a prepoznaje i različita lokalna narečja. Svi artikli imaju kvalitetne fotografije, detaljan opis, a dio i video materijale. Platiti se može karticama, ali i gotovinom po dostavi. Kupac također može vidjeti tko će mu dostaviti narudžbu te dostavljača ocijeniti.

Novi logističko-distributivni centar ističe se i po muralu akademskog slikara Stipana Tadića koji je oslikao kompletnu fasadu. Bude li potrebe, plan je postojeći centar i poluautomatizirati, a u budućnosti vjerojatno i potpuno automatizirati.

Generalni rast online maloprodaje u Hrvatskoj iznosi 24 posto, a tek je četiri posto online udjela u ukupnoj maloprodaji u Hrvatskoj, što će se novom Konzum klik platformom, vjeruju u Agrokoru, sigurno promijeniti.

29. svibanj 2023 12:17